NEMAČKO TUŽILAŠTVO TERETI SIRIJCE: Dolijali za zločine od pre deceniju

I.S.

22. 12. 2023. u 16:37

PROTIV dvojice Sirijaca, Mohameda A. i Asmaela K. nemački tužioci podigli su danas optužnicu kojom ih terete za ratne zločine, počinjene pre desetak godina u Damasku. Obojca se trenutno nalaze u nemačkom pritvoru, a sud u Dizeldorfu odlučiće da li će im se suditi.

НЕМАЧКО ТУЖИЛАШТВО ТЕРЕТИ СИРИЈЦЕ: Долијали за злочине од пре деценију

Foto: Profimedia

Kako je saopštila nemačkog saveznog tužioca, osumnjičeni su da su, članstvom u stranoj terorističkoj organizaciji, i uzimanjem talaca doveli do smrtnog ishoda. Dvojica muškaraca pridružila su se grupi Islamska država negde oko 2013. godine, prenosi Dojče vele.

Asmael K. je optužen za ubijanje ljudi zaštićenih međunarodnim humanitarnim pravom. Veruje se da je čuvao 12 zatvorenika i ubio najmanje jednog od njih. Muhamed A. je optužen da je osnovao oružanu jedinicu Islamske države u Damasku za koju se navodi da je postavljala bombe u državne kancelarije. Takođe je optužen da se pridružio toj grupi i komandovao jedinicom od oko 200 boraca. Nemačka je tokom protekle decenije primila stotine hiljada sirijskih izbeglica, podseća Dojče vele.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VIDIMO SE NA SUDU... DŽekpot posvađao tetku i sestrića, na pomolu prava porodična drama