KIDNAPOVAN BRITANSKI DIPLOMATA: Otmica počasnog konzula u Ekvadoru

P. Z. S. / rybar/dailymail.co.uk

17. 12. 2023. u 01:12 >> 01:53

KOLIN Armstrong, počasni konzul Ujedinjenog Kraljevstva u Gvajakilu (Ekvador) kidnapovan je u provinciji Los Rios, saopštile su lokalne vlasti.

КИДНАПОВАН БРИТАНСКИ ДИПЛОМАТА: Отмица почасног конзула у Еквадору

Foto EPA


Prema navodima policije, kriminalci su ušli na njegovu farmu koja se nalazi u kantonu Babajojo. Ušlo je 15-ak muškaraca i odveli ga zajedno sa njegovom saputnicom, Kolumbijkom.

Portparol ekvadorske policije rekao je: „Nakon očiglednog krivičnog dela protiv jednog biznismena u ranim jutarnjim satima u Los Riosu, specijalističke policijske jedinice obavljaju operativne i istražne radove na terenu.“ Kolumbijku za koju se navodi da je kidnapovana zajedno sa gospodinom Armstrongom lokalni mediji opisuju kao njegovu ženu, a lokalno je nazvana Ketrin Paola Santos.

Policija je navela da je u toku istraga, dok britanska ambasada i britanske vlasti se još nisu oglasile.

Snimak koji navodno prikazuje posledice otmice pojavio se na internetu ubrzo nakon što se to dogodilo. Žena koja je snimala na ranču snimila je izbliza slomljene tanjire na podu i muškarca koji se činilo da se drži za glavu. Zatim je ušla u jednu od spavaćih soba u kojoj je bilo krvi preko kreveta. Dok se fokusirala na umrljane čaršave, navodno je rekla: „Ovde su ga udarili. Bože, šta je ovo!' Auto počasnog konzula, crni BMV u kojem su žrtve otmice odvezene, navodno je pronađen napušten na putu između Babe i obližnjeg grada Salitre. Pretpostavlja se da se kidnapovanje dogodilo jutros oko 2.45 po lokalnom vremenu na ranču gospodina Armstronga pod nazivom Rančo Rodeo Grande. Jedan nepotvrđeni lokalni izveštaj kaže da su muškarci koji su odveli par nosili policijske uniforme.

Foto Tanjug/AP

Poslednjih godina, Ekvador je postao centar operacija stranih i lokalnih narko-kartela koji nameću režim terora ubistvima, otmicama i iznudama.

Smešten između Kolumbije i Perua, najvećih svetskih proizvođača kokaina, Ekvador je 2021. zaplenio rekordnu količinu od 210 tona droge na svojoj teritoriji.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

NEMAČKA koja je glavni sponzor sarajevske „Rezolucije o Srebrenici“ pokušava da progura taj cinični istorijski falsifikat kroz Generalnu skupštinu UN u vreme jedne tragične godišnjice, oslobođenja koncentracionog logora Dahau, nespornog svedočanstva o najvećem genocidnom programu u istoriji čovečanstva čiji je autor – Nemačka.

28. 04. 2024. u 07:00

Komentari (1)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024