RUSKA SPOLJNA OBAVEŠTAJNA SLUŽBA TVRDI: Zapad razmatra smenu Zelenskog

Srna

11. 12. 2023. u 09:17

VISOKI zvaničnici vodećih zapadnih zemalja sve više razmatraju mogućnost smene ukrajinskog predsednika Vladimira Zelenskog, saopštila je ruska spoljna obaveštajna služba /SVR/.

РУСКА СПОЉНА ОБАВЕШТАЈНА СЛУЖБА ТВРДИ: Запад разматра смену Зеленског

FOTO: AP/Tanjug

- Spoljna obaveštajna služba dobija pouzdane informacije da visoki zvaničnici vodećih zapadnih zemalja sve više razgovaraju o potrebi smene aktuelnog predsednika Ukrajine - navodi se u saopštenju SVR-a.

U saopštenju se ističe da Zapad veruje da je Zelenski otišao predaleko u stvaranju imidža pristalica rata sa Rusijom do pobedničkog kraja i da neće moći da postane strana u pregovorima sa Moskvom, piše RIA.

- Među razlozima koji se navode su neispunjena obećanja Zelenskog da će pobediti Rusiju na bojnom polju, beskrajna drskost ukrajinskog predsednika u ophođenju sa stranim partnerima i bezgranični nepotizam i korupcija u Ukrajini, čije razmere šokiraju čak i zapadne političare koji znaju mnogo o tome. Ali glavna stvar je gubitak sposobnosti Zelenskog za manevrisanje u sukobu sa Rusijom u interesu Vašingtona i saveznika - saopštio je SVR.

Prema američkim obaveštajnim službama, s obzirom na razvoj vojne situacije, uskoro bi se mogla pojaviti potreba za smenom Zelenskog, navodi se u saopštenju i dodaje da Brisel među mogućim naslednicima razmatra glavnokomandujućeg vojnih snaga Valerija Zalužnog i šefa ukrajinske obaveštajne službe Kirila Budanova.

BONUS VIDEO: EMOTIVAN SUSRET NAKON ZAROBLjENIŠTVA: Izraelsku decu koju je oslobodio Hamas dočekao njihov pas

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

GOTOVO JE! Aleksa Avramović napustio Partizan, poznata i naredna destinacija