"HAJDE DA DELUJEMO..." Lukašenko - Novac koji Zapad troši na ratove treba usmeriti na...

Novosti online

01. 12. 2023. u 17:04

DRŽAVE treba da usmeravaju novac na rešavanje ekoloških problema, a ne na ratove. Rešavanje ekoloških problema u uslovima konfrontacije među zemljama je besmisleno, izjavio je beloruski predsednik Aleksandar Lukašenko na Samitu o svetkim klimatskim promenama u Dubaiju.

ХАЈДЕ ДА ДЕЛУЈЕМО... Лукашенко - Новац који Запад троши на ратове треба усмерити на...

Foto: EPA

Prema njegovim rečima, govornici koji su se prvi obratili zabrinuli su se gde naći novac.

- Da bi se uništili Irak i Avganistan i donelo blagostanje narodu tih zemalja potrošeno je, prema procenama, od jednog i po do dva biliona dolara. Irak i Avganistan su agresora koštali oko dva biliona dolara. Izračunajte koliko je novca potrošeno na zaštitu tih zemalja? Koliko je ljudi poginulo? To se ne može dolarima izmeriti - poručio je beloruski lider.

On je dodao da je u toku rat u Ukrajini i da se tu već ne može govoriti o jedan i po do dva biliona dolara.

- To će već koštati pet biliona dolara, ako uspeju da se dogovore o miru u skorije vreme - istakao je beloruski lider, a prenosi njegova pre služba.

Lukašenko je naveo da „oni govornici koji su nastupali prvi, govore o miru, i o tome da planeta treba da bude čista, zabrinuti su za unuke, dok su istovremeno, pokrenuli i vode najužasniji rat na planeti“.

On je naglasio da ratovi dovode do ogromnog zagađenja planete i da ih treba zaustaviti.

- Kako je ovde već rečeno, 80 odsto zagađenja na planeti dolazi od 20 vodećih država. Hajde da u deklaraciji, gospodine predsedniče, ne evidentiramo zabrinutost, već zahtevamo od njih da smanje bar za polovinu emisiju štetnih gasova u atmosferu. Ali, mi to nećemo uraditi. Zbog čega smo se onda okupili? Ovo je taj pravi novac. Deset biliona dolara, koje možemo, prekinuvši ratove, da usmerimo na čišćenje naše planete - podvukao je Lukašenko.

Predsednik Belorusije je poručio da je „najvažnije naučiti govoriti manje, a raditi više“.

- Hajde da delujemo. Ako ne počnemo da dejstvujemo, priroda će nas naterati da živimo po njenim zakonima - ocenio je on.

Lukašenko je istakao da Belorusija u potpunosti ispunjava preuzete međunarodne obaveze u oblasti ekologije.

(Sputnjik)

BONUS VIDEO: OVAKO IZGLEDA KRIMSKI MOST DANAS: Remontovan deo pušten u saobraćaj pre roka

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!