SARKOZI TVRDI DA NIJE KRIV: Bivši francuski predsednik danas pred Apelacionim sudom u Parizu

I.S.

24. 11. 2023. u 15:46

NASTOJEĆI da poništi presudu iz septembra 2021. godine, kojom je osuđen na godinu dana zatvora, bivši francuski predsednik Nikola Sarkozi ponovio je danas pred apelacionim sudom u Parizu, da nije počinio ni jedno krivično delo. Presuda je suspendovana, podnošenjem žalbe.

САРКОЗИ ТВРДИ ДА НИЈЕ КРИВ:  Бивши француски председник данас пред Апелационим судом у Паризу

Ilustracija - Foto AP

Sarkozi, koji je, uprkos nizu suđenja, ostao uticajna figura među francuskim konzervativcima, izjavio je da osporava bilo kakvu krivičnu odgovornost, jer, navodno, nije znao ni za kakvu prevaru.

- Istina mi je najvažnija - kazao je on sudijama.  - Nisam izabrao nijednog dobavljača, nisam potpisao nikakvu ponudu, ni bilo koju faktura.

Lider Francuske od 2007. do 2012. godine, koji se posle odlaska sa funkcije suočio sa suđenjem, uvek je negirao optužbe da je njegova konzervativna stranka Les Republikans, tada poznati kao UMP, sarađivala sa kompanijom za odnose s javnošću Bigmalion, da bi sakrili pravu cenu svoje ponude za reizbor.

Tužioci navode da je firma fakturisala Sarkozijevu UMP, a ne kampanju, tvrdeći da je bivšiprvi čovek Frakcuske potrošio 42,8 miliona evra na svoju kampanju 2012. godine, što je gotovo dvostruko više od dozvoljenog iznosa.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SKANDAL U SRBIJI: Potukli se roditelji fudbalera iz Crne Gore i Rusije, povređena i deca (VIDEO)