POLJANSKI O KRAJU RATA: Amerika će napustiti Ukrajinu, pošto će režim u Kijevu uskoro pasti

Novosti online

19. 11. 2023. u 22:00

SJEDINjENE Države nameravaju da odustanu od pružanja pomoći Ukrajini, pošto će kijevski režim uskoro pasti, a strateški rizici za Vašington rastu, izjavio je prvi zamenik stalnog predstavnika Ruske Federacije pri UN Dmitrij Poljanski.

ПОЉАНСКИ О КРАЈУ РАТА: Америка ће напустити Украјину, пошто ће режим у Кијеву ускоро пасти

Foto: Jutjub/RussiaUN/Profimedia/Ilustracija

-Ovaj režim je, kao što svi vidimo, pred kolapsom, a Sjedinjene Države će Ukrajinu baciti pod autobus, kao što se već desilo sa njihovim drugim vazalima. Kao rezultat toga, Sjedinjene Države su suočene ne samo sa moralnim bankrotom, već i sa povećanim strateškim rizicima, napisao je on na svojoj stranici na društvenoj mreži Iks (bivši Tviter).

-SAD su se pokazale celom svetu kao neprincipijelni pobornik marionetskog, nacionalističkog i neonacističkog rusofobičnog režima, koji je spreman da žrtvuje svog poslednjeg čoveka kao topovsko meso za geopolitičke interese druge zemlje, rekao je Poljanski.

Blumberg objavio da Ukrajina neće dobiti novu pomoć od SAD do sredine decembra, možda čak ni do sledeće godine. Kako Blumberg ističe, široka podrška režimu u Kijevu već „puca po šavovima“ jer je kontraofanziva ukrajinskih oružanih snaga zašla u ćorsokak.

sputnikportal.rs

BONUS VIDEO - RUSKA PACIFIČKA FLOTA: Izvođenje vežbe odbrane Severnog morskog puta

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

POGINUO MUŠKARAC: Automobilom se zakucao u ogradu Bele kuće, tajna služba hitno pokrenula istragu (VIDEO)