"OVO SE PRVI PUT DEŠAVA": Islamski DŽihad objavio snimak na kojem se vide dvoje izraelskih talaca (FOTO)

Tanjug

09. 11. 2023. u 19:54

PALESTINSKA militantna grupa Islamski Džihad objavila je danas na društvenim mrežama propagandne video-snimke na kojima se vide dvoje izraelskih talaca u Pojasu Gaze.

ОВО СЕ ПРВИ ПУТ ДЕШАВА: Исламски Џихад објавио снимак на којем се виде двоје израелских талаца (ФОТО)

Foto: Eks printskrin/ISRAEL Channel

Na jednom od snimaka vidi se starija žena, a na drugom dečak, a mediji prenose da je reč o Hani Kacir (77) i Jagilu Jakovu (13), oboje kidnapovani iz kibuca Nir Oz 7. oktobra.

Njih dvoje govore na hebrejskom na tim snimcima i optužuju izraelskog premijera Benjamina Netanijahua da je izazvao situaciju koja je dovela do početka rata Hamasa i Izraela.

Kako navodi Tajms of Izrael, ovo je prvi put da je Islamski džihad objavio snimke talaca koje drži.

Gotovo je sigurno da su sadržaj ovog i drugih sličnih video-snimaka diktirali otmičari, navodi portal, i ocenjuje da se radi o pokušajevima psihološkog rata.

Rojters navodi da oružano krilo Islamskog Džihada poručuje da će uskoro osloboditi ženu i dečaka iz ''humanitarnih i medicinskih razloga'', kada se ''ispune odgovarajuće mere''.

 

BONUS VIDEO: UZNEMIRUJUĆI SNIMCI IZ POJASA GAZE - Pripadnici Hamasa hvataju taoce na granici sa Izraelom

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

Komentari (0)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024