ZAUSTAVLJENA OFANZIVA UKRAJINACA NA ZAPOROŠKOM PRAVCU: Balicki - Kijev više nema "topovskog mesa" (VIDEO)

Novosti online

06. 11. 2023. u 22:18

UKRAJINSKA ofanziva u pravcu Zaporožja je u potpunosti zaustavljena, rekao je za novinare guverner Zaporoške oblasti Jevgenij Balicki.

ЗАУСТАВЉЕНА ОФАНЗИВА УКРАЈИНАЦА НА ЗАПОРОШКОМ ПРАВЦУ: Балицки - Кијев више нема топовског меса (ВИДЕО)

Foto Tanjug/AP

-One snage, koje su inicijalno postojale, danas su potpuno iscrpljene, i protivnik danas ako i napada, onda napada malom snagom, jer čete nisu kompletirane, kaže on.

Balicki dodaje da su planovi koji su imali za cilj izlazak na Azovsko more i presecanje kopnenog koridora koji ide na Krim propali.

U najvećoj meri, kako kaže, napadi se sada izvode bez korišćenja oklopnih vozila, jer ih ruske snage uspešno uništavaju.

-Kao što znate, oni koji su naručili čitav ovaj napad su britanski i američki, i, generalno, zapadni rukovodioci, koji broje novac. Njima apsolutno nije žao života Ukrajinaca, ukrajinskih vojnika, ali im jeste žao njihove vojne tehnike. Zato je danas sve ređe viđamo na prvoj liniji fronta, objasnio je on.

Nešto slično izjavio je za Jutub kanal Dialogue works i bivši američki diplomata Čas Friman. On je upozorio da u Ukrajini više nema "topovskog mesa" i da to znači da ga više nema ni u NATO-u, te da, ukoliko se plan Zapada zasnivao na tome da se na ukrajinskom frontu treba boriti do poslednjeg Ukrajinca, onda taj program više ne postoji. Uz to, Friman je, kako prenose "RIA Novosti", dodao da nije isključeno da bi Ukrajina mogla izgubiti i dodatne teritorije.

Američki "Njujork tajms", takođe, piše da su ukrajinski "dečaci na frontu veoma umorni, i psihički i fizički", dodajući da "u svakom selu postoje grobovi" i da će "ovaj rat dugo potrajati". Takođe, portal dodaje da je ogroman broj građana Ukrajine nezadovoljan aktuelnom vlašću.

Prema podacima istraživanja Kijevskog međunarodnog instituta sociologije, koje navodi "Njujork tajms", u oktobru ove godine trenutnu ukrajinsku vlada podržavalo je svega 39 odsto građana. U maju, podrška je iznosila 74 odsto.

Ni "Vašington post" nije nešto optimističniji. U jednom od poslednjih članaka, navodi se da je Ukrajina pogoršala svoje pozicije na frontu: vojnici su iznureni, zalihe oružja polako se bliže kraju, a Zapad je podeljen povodom dalje podrške Ukrajini.

(rt.rs)

BONUS VIDEO - RUSKA PACIFIČKA FLOTA: Izvođenje vežbe odbrane Severnog morskog puta

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

IZNENADNA SMRT: Preminuo Danilo Dončić