KINESKE LETELICE NAPRAVILE POMETNJU: Odmah stigla reakcija Tajvana

Srna

02. 11. 2023. u 14:35

TAJVAN je poslao danas u vazduh svoje borbene avione nakon što je uočio 20 kineskih ratnih letelica da prelaze liniju na sredini Tajvanskog moreuza, nezvaničnu barijeru između dve strane, saopštilo je tajvansko Ministarstvo odbrane.

КИНЕСКЕ ЛЕТЕЛИЦЕ НАПРАВИЛЕ ПОМЕТЊУ: Одмах стигла реакција Тајвана

Foto: AP

U saopštenju se navodi da se među kineskim letelicama nalazio neodređeni broj borbenih aviona i dronova koji su od popodnevnih sati po lokalnom vremenu ušli u severnu, centralnu i jugozapadnu identifikacionu zonu protivvazdušne odbrane Tajvana.

Iz Ministarstva ističu da je Tajvan poslao avione da bio potisnuo kineske letelice, dok su ih raketni sistemi nadgledali, preneo je Rojters.

Tajvan ima demokratsku upravu, a Kina tvrdi da je ostrvo deo njene teritorije.

Vlasti u Tajpeju žalile su se u poslednjih nekoliko godina na skoro svakodnevne misije kineskog vazduhoplovstva u blizini ostrva, često u jugozapadnom delu tajvanske identifikacione zone.

BONUS VIDEO: RUSKA PACIFIČKA FLOTA: Izvođenje vežbe odbrane Severnog morskog puta

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)