"DECA SU NOSILA DRUGU POVREĐENU DECU I TRČALA" Svedočenje nakon izraelskog napada na kamp: Tela su visila na ruševinama

Novosti online

01. 11. 2023. u 21:24

IZRAELSKI napad na komandanta Hamasa u gusto naseljenom izbegličkom kampu Džabalija u severnoj Gaziostavio je katastrofalnu štetu i ubio veliki broj ljudi, tvrde očevici i medicinari u enklavi.

ДЕЦА СУ НОСИЛА ДРУГУ ПОВРЕЂЕНУ ДЕЦУ И ТРЧАЛА Сведочење након израелског напада на камп: Тела су висила на рушевинама

Foto: Printskrin/Instagram/eye.on.palestine

Razaranja nastala udarom izazvala su novu bujicu tuge zbog civilnih žrtava čiji broj raste. Preživeli i očevici govorili su o apokaliptičnim scenama.

- Čekao sam u redu da kupim hleb kada je iznenada i bez ikakvog prethodnog upozorenja palo sedam do osam projektila. Bilo je sedam do osam ogromnih rupa u zemlji, punih ubijenih ljudi, delova tela svuda. Izgledalo je kao smak sveta - rekao je očevidac Mohamed Ibrahim za CNN.

Prema saopštenju Izraelskih odbrambenih snaga, vazdušni napad je ciljao i ubio Ibrahima Biarija, koji je opisan kao jedan od komandanata Hamasa odgovornih za napad na Izrael 7. oktobra, u kojem je poginulo više od 1.400 ljudi, a stotine uzeto kao taoci.

IDF je takođe saopštila da su "brojni drugi teroristi Hamasa" pogođeni u napadu i tvrdi da je bataljon Central Jabalia preuzeo kontrolu nad civilnim zgradama. Hamas je međutim oštro negirao prisustvo jednog od svojih lidera u izbegličkom kampu. Hazem Kasem, portparol militantne grupe, optužio je Izrael da pokušava da opravda ono što je opisao kao "gnusan zločin protiv civila, dece i žena u logoru Džabalija".

Očevidac Mohamed Al Asvad opisao je "užasnu scenu" nakon napada, rekavši za CNN da je otrčao u izbeglički kamp da proveri porodicu nakon što je čuo da su projektili pali.

- Deca su nosila drugu povređenu decu i trčala, dok je siva prašina ispunjavala vazduh. Tela su visila na ruševinama, od kojih su mnoga neprepoznata. Neki su krvarili, a drugi su izgoreli - rekao je Al Asvad. 

BONUS VIDEO: UZNEMIRUJUĆI SNIMCI IZ POJASA GAZE - Pripadnici Hamasa hvataju taoce na granici sa Izraelom

(Mondo)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

PISMENI ZADATAK O KOME PRIČA SRBIJA: Đak je odabrao da piše ovoj značajnoj ličnosti, evo koju ocenu je dobio