HAMAS SPREMAN DA OSLOBODI TAOCE Militanti se oglasili: Jedna grupa ipak ne može na slobodu

Novosti Onlajn

28. 10. 2023. u 13:02

HAMAS navodi da je spreman da oslobodi sve civilne taoce, ali ne i zarobljene pripadnike izraelske vojske.

ХАМАС СПРЕМАН ДА ОСЛОБОДИ ТАОЦЕ Милитанти се огласили: Једна група ипак не може на слободу

Foto Tanjug/AP

- Za njihovo oslobađanje potrebni su pregovori i međusobna razmena zarobljenika sa Izraelom - rekao je šef odeljenja za spoljne odnose te palestinske grupe Musa Abu Marzuk za RIA.

Marzuk navodi da trenutno nema napretka u pregovorima o oslobađanju izraelskih talaca koje je zarobio Hamas.

- Naš stav je da taoce podelimo u dve kategorije. Jedna su nevini civili koji će biti oslobođeni jer na njima nema krivice. Njihovo hvatanje je rezultat haosa koji je nastao posle poraza izraelskih brigada u Gazi, a mi ćemo ih osloboditi kada se za to stvore uslovi. Za oslobađanje vojske su potrebni pregovori i razmena zarobljenika. Zarobili smo stotine vojnog osoblja - dodao je Marzuk.

Hamas je prema njegovim rečima od ruskog ministarstva spoljnih poslova dobio spisak od osam Rusa koji su možda među taocima i spreman je da ih oslobodi.

- Dobili smo spisak državljana koji imaju dvojno državljanstvo. Veoma smo pažljivi prema toj listi i pažljivo ćemo je obraditi jer na Rusiju gledamo kao na najbližeg prijatelja. Civile koji su odvedeni i koji su sada u Gazi tretiramo kao goste. Sada tražimo te ljude, teško je, ali tražimo i pustićemo ih čim ih nađemo uprkos poteškoćama zbog trenutne situacije - navodi Marzuk.

IDF je danas saopštila da je nakon najjačeg bombardovanja Gaze od početka sukoba pokrenula kopnenu intervenciju širih razmera.

BONUS VIDEO: GAZA POD BOMBAMA: Izrael lansirao rakete - Veliki vazdušni napad u toku noći

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!