"TAKVI SU OKORELI CINICI..." Lavrov odgovorio na prozivke Kijeva

Srna

20. 10. 2023. u 16:06

LjUDI u Kijevu koji tvrde da Rusija ima koristi od eskalacije palestinsko-izraelskog sukoba su arhicinici, izjavio je ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov za televiziju "Rusija-1".

ТАКВИ СУ ОКОРЕЛИ ЦИНИЦИ... Лавров одговорио на прозивке Кијева

Foto AP

- Takvi su okoreli cinici. Njihov jedini cilj je da ne budu zaboravljeni, ali bi mogli da budu. Ne zato što mi to želimo - mi ćemo nastaviti da rešavamo naše zadatke, već zbog toga što, nažalost, postoje drugi sukobi u svetu, druge krizne situacije koje SAD smatraju važnijim - rekao je Lavrov, komentarišući optužbe Kijeva da Rusija ima korist od onog što se dešava na Bliskom istoku.

On je napomenuo da nove krize u svetu ne zavise od Rusije, već od nerešenih sukoba i to prvenstveno zbog SAD, preneo je TASS.

- Da su SAD obezbedile osnivanje palestinske države, koje smo zagovarali na osnovu rezolucija Saveta bezbednosti UN, ne bi bilo takvih tenzija u i oko Pojasa Gaze niti na Bliskom istoku u celosti - naglasio je Lavrov.

Prema njegovim rečima, eskalacija na Bliskom istoku je rezultat još jedne američke avanture kojoj svet svedoči.

Palestinska grupa Hamas je 7. oktobra izvršpila iznenadni i veliki raketni napad na Izrael iz Pojasa Gaze i probila granicu, ubijajući i otimajući ljude u izraelskim naseljima.

Izrael je uzvratio udarima i naredio potpunu blokadu Pojasa Gaze, u kojem živi više od dva miliona ljudi, prekinuvši isporuke vode, hrane i goriva.

Izraelski ambasador u Rusiji Aleksandar Ben Zvi izjavio je ranije agenciji TASS da je Izrael doneo odluku da započne kopnenu operaciju u Pojasu Gaze.

BONUS VIDEO: GAZA POD BOMBAMA: Izrael lansirao rakete - Veliki vazdušni napad u toku noći

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

IZGUBIO SAM 400.000 EVRA, DUŽAN SAM JOŠ 80.000: Surova ispovest Aleksandra bivšeg kockara (VIDEO)