PUTNICI SPAVALI PO PODU: El Al ukurcao više ljudi na letu za Tel Aviv nego što može da stane u avion

Novosti Onlajn

18. 10. 2023. u 22:23

IZRAELSKA nacionalna avio-kompanija El Al navodno je dozvolila ukrcavanje većeg broja putnika od predviđenih kapaciteta Boeinga 777 na letu za Tel Aviv.

ПУТНИЦИ СПАВАЛИ ПО ПОДУ: Ел Ал укурцао више људи на лету за Тел Авив него што може да стане у авион

Foto: Printskrin

Nekoliko desetina Izraelskih državljana koji su se odazvali na poziv za mobilizaciju želelo je da se ukrca na let LY82 El Ala iz Bangkoka (BKK) za Tel Aviv (TLV) ali su nakon dolaska na aerodrom Suvarnabhumi saznali da je većina mesta u avionu već popunjena.

Turistički vodič David Haivri koji je u utorak 10. oktobra leteo za Tel Aviv je na svom X (nekadašnji Twitter) nalogu objavio da je osoblje avio-kompanije nakon popunjavanja svih sedišta dozvolio trideset putnika da se ukrcaju u avion.

Momci i devojke koji su želeli da se odazovu pozivu na mobilizaciju navodno su smešteni u sedišta za posadu ali i na pod po celoj putničkoj kabini.

Mada odluka je posade da preveze više rezervista za Izrael nesumnjivo patriotski čin, a legalno gledano u pitanju je grubo kršenje pravila na kojima počiva bezbednost avio saobraćaja a donekle i sigurnosni rizik zbog dodatne težine i njenog potencijalnog nepravilnog raspoređivanja.

Boeing 777-200ER u floti avio-kompanije El Al ima 279 putničkih mesta što znači da je na letu LY82 bilo popunjeno preko 110% kapaciteta.

Izraelski avio-prevoznik je u danima nakon inznenadnog napada Hamasa i proglašenja ratnog stanja dovezao veliki broj rezervista u Izrael.

Kako bi se što veći broj njih vratio kući, El Al je prvi put u preko četiri decenije obavljao letove subotom - odnosno tokom praznika Šabata kada Jevreji odmaraju i ne rade.

(Telegraf)

BONUS VIDEO: GAZA POD BOMBAMA: Izrael lansirao rakete - Veliki vazdušni napad u toku noći

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NJEGOVA SMRT SLOMILA GLUMCA: U suzama svaki dan, plače od maja - pokazao kako na mobilnom čuva njegovu sliku (VIDEO)