"FRANCUSKA JE SOLIDARNA SA IZRAELCIMA": Makron osudio napade, razgovarao sa Netanjahuom i Abasom

Tanjug

07. 10. 2023. u 21:29

PREDSEDNIK Francuske Emanuel Makron osudio je danas napade na Izrael i rekao da je o situaciji razgovarao sa izraelskim premijerom Benjaminom Netanjahuom, palestinskim predsednikom Mahmudom Abasom i drugim regionalnim liderima.

ФРАНЦУСКА ЈЕ СОЛИДАРНА СА ИЗРАЕЛЦИМА: Макрон осудио нападе, разговарао са Нетањахуом и Абасом

Foto AP

Francusko predsedništvo je saopštilo da je Makron razgovarao sa Abasom, predsednikom Egipta Abdelom Fatahom al-Sisijem i vršiocem dužnosti premijera Libana Nadžibom Mikatijem, preneo je Rojters.

- Predsednik je izrazio zabrinutost zbog situacije i podsetio svakog od njih na važnost osude nedvosmisleno terorističkih napada na Izrael, njegove vojnike i njegove ljude - navodi se u saopštenju Jelisejske palate.

Makron je ranije danas napisao na platformi X (Tviter) da je razgovarao sa Netanjahuom i predsednikom Izraela Isakom Hercogom.

- Francuska je solidarna sa Izraelom i Izraelcima, posvećena njihovoj bezbednosti i njihovom pravu da se brane - istakao je on.

Abas je pozvao Makrona da interveniše kako bi zaustavio "izraelsku agresiju", koju su sprovele "okupacione snage ili grupe naseljenika protiv Palestinaca", prenela je agencija WAFA.

BONUS VIDEO: NOVI RAT -  Hamas napao Izrael

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TITO TRAŽIO BATI DA MU ISPRIČA VIC O NJEMU: Ovaj odgovor je dobio od glumca (VIDEO)