SVE ZBOG "LAPTOPA IZ PAKLA": Hanter Bajden tuži bivšeg Trampovog advokata

Novosti online

26. 09. 2023. u 14:27

HANTER Bajden je tužio bivšeg advokata nekadašnjeg predsednika SAD Donalda Trampa – Rudija Đulijanija, njegove kompanije i još jednog advokata zbog navodne kompjuterske prevare i pristupa podacima s takozvanog "laptopa iz pakla" za koji se tvrdi da ga je Bajden ostavio u servisu u Delaveru, prenosi Si-En-Bi-Si.

СВЕ ЗБОГ ЛАПТОПА ИЗ ПАКЛА: Хантер Бајден тужи бившег Трамповог адвоката

Foto AP

Sin američkog lidera Džozefa Bajdena već nekoliko godina je meta napada Đulijanija, republikanskih članova Kongresa i konzervativnih medija zbog kompromitujućeg sadržaja tog računara.

Tvrdnje da je predsednik Bajden na koruptivan način bio umešan u unosne poslove svog sina, a koje su delimično zasnovane na informacijama s laptopa, u fokusu su istrage o opozivu demokratskog predsednika koju je pokrenuo odbor Predstavničkog doma pod vođstvom Republikanske partije.

Tužba Hantera Bajdena u saveznom sudu u Los Anđelesu navodi kao optuženog i Roberta Kostela, advokata i bivšeg saveznog tužioca koji je ranije zastupao Đulijanija.

- Optuženi su odgovorni za ‘potpuno uništenje’ digitalne privatnosti tužioca. Oni su takođe među onima koji su prvenstveno odgovorni za ‘potpuno uništenje’ podataka tužioca - navodi se u tužbi mlađeg Bajdena.

U tužbi takođe piše da su Bajdenovi podaci obrađivani, izmenjeni i oštećeni pre nego što su kopirani i poslati Đulijaniju i Kostelu.

Hanter Bajden je ovog meseca optužen u saveznom sudu u Delaveru za nekoliko krivičnih prijava u vezi s njegovom kupovinom i posedovanjem pištolja dok je bio korisnik ilegalnih droga. Ranije je optužen i po dve tačke za neplaćanje federalnog poreza na dohodak 2017. i 2018. godine.

Prošle nedelje Bajden je tužio poresku upravu zbog, kako je naveo, "nezakonitog otkrivanja poverljivih informacija o poreskoj prijavi" od strane agenata Poreske uprave koji su te informacije otkrili medijima da bi ga osramotili.

(RT Balkan)

BONUS VIDEO: PRINUDNO SLETANjE AVIONA NA NjIVU: Svi putnici su preživeli

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ISPOVEST RODITELJA UBIJENE ANGELINE AĆIMOVIĆ: Godinu dana od masakra u Ribnikaru (VIDEO)