BAJDEN ČESTITAO: Na dogovoru holivudskih pisaca i velikih studija

Tanjug

25. 09. 2023. u 18:14

AMERIČKI predsednik Džozef Bajden čestitao je holivudskom sindikatu scenarista i pisaca i velikim studijima na postizanju preliminarnog sporazuma o radu.

БАЈДЕН ЧЕСТИТАО: На договору холивудских писаца и великих студија

Tanjug

Reč je o dogovoru za koji se očekuje da će okončati jedan od dva štrajka koji su zaustavili većinu filmske i televizijske produkcije, preneo je Rojters.

Lideri sindikata scenarista i pisaca (VGA) i holivudski studiji postigli su u nedelju okvirni dogovor o okončanju štrajka scenarista nakon skoro pet meseci, iako još uvek nije došlo do dogovora studija i glumaca koji štrajkuju.

Udruženje pisaca Amerike objavilo je dogovor u zajedničkoj izjavi sa Alijansom filmskih i televizijskih producenata (AMPTP), grupom koja u pregovorima predstavlja studije, servise za striming i produkcijske kompanije, prenosi AP.

-VGA je postigla provizorni sporazum sa AMPTP-om. Ovo je omogućila solidarnost članova VGA i izvanredna podrška naše braće i sestara iz sindikata koji su nam se pridružili u protestima više od 146 dana, navodi se u mejlu koji je sindikat poslao svojim članovima.

BONUS VIDEO - RUSKA PACIFIČKA FLOTA: Izvođenje vežbe odbrane Severnog morskog puta

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave