MISTERIJA KIMOVOG I PUTINOVOG SASTANKA: Čak ni Peskov ne zna ovu informaciju

Novosti Onlajn

12. 09. 2023. u 16:18

SEVERNOKOREJSKI lider Kim Džong Un sastao se tokom svog boravka u Rusiji sa guvernerom Primorske oblasti Olegom Kožemjakom i ministrom prirodnih resursa Aleksandrom Kozlovom.

МИСТЕРИЈА КИМОВОГ И ПУТИНОВОГ САСТАНКА: Чак ни Песков не зна ову информацију

Foto: Tanjug/AP

- Generalni sekretar Radničke partije Koreje, predsedavajući za državne poslove Demokratske Narodne Republike Koreje, vrhovni komandant oružanih snaga DNRK Kim Džong Un posetio je primorsku oblast u okviru posete Ruskoj Federaciji - potvrdio je guverner Kožemjako.

Kako je istakao, poseta je dobra poruka za najaktivniji razvoj širokih veza i direktnih kontakata sa kolegama iz DNRK.

- Sa komšijama imamo dugogodišnje prijateljske odnose i velike izglede za saradnju u poljoprivredi, građevinarstvu, turizmu i drugim oblastima - poručio je Kožemjako.

Prema rečima Kozlova, sastanak je održan na mostu preko reke Tumane u Primorskom kraju, na granici sa Severnom Korejom.

Kako su preneli mediji, Kim Džong Un stigao je svojim privatnim vozom koji je saobraćao na sever kroz Primorski kraj u Dalekoistočnom regionu, navele su "RIA Novosti".

Severnokorejski lider je nakratko napustio svoj voz kako bi se sastao sa lokalnim zvaničnicima u ruskoj graničnoj stanici Hasan pre nego što je nastavio putovanje, preneo je Rojters.

Kim je stigao u posetu zajedno sa najvišim vojnim zvaničnicima koji rukovode fabrikama oružja i municije, preneo je AP.

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov prethodno je saopštio da će se sastanak Putina i Kima održati na dalekom istoku Rusije.

- Još ne znamo gde će se razgovarati na Dalekom istoku - kazao je Peskov, navodeći da će razgovori biti održani između dve delegacije, kao i između dva predsednika, nakon čega će uslediti zvanična večera, preneo je TASS.

BONUS VIDEO: SEVERNA KOREJA LANSIRALA DVE BALISTIČKE RAKETE - Odgovor na manevre SAD i Južne Koreje (fotografije)

(RT)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024