BEZ PUTINA I SIJA: Otvoren samit G20 u NJu Delhiju - "Vreme je da se krene u novom pravcu..." (VIDEO)

Novosti online

09. 09. 2023. u 08:34

SAMIT G20, koji se održava u Nju Delhiju danas i sutra, otvoren je pozivom indijskog premijera Narendre Modija predstavnicima Afričke unije da se pridruže toj organizaciji.

БЕЗ ПУТИНА И СИЈА: Отворен самит Г20 у Њу Делхију - Време је да се крене у новом правцу... (ВИДЕО)

Foto: Printskrin/Jutjub/ G20 India

Modi je na otvaranju Samita G20 rekao da je 21. vek vreme da svet krene u novom pravcu.

- Stari globalni izazovi traže nova rešenja. Moramo pratiti pristup u kom je čovek u centru kako bismo ih rešili - rekao je Modi.

On je dodao da je pandemija kovida stvorila „globalni deficit poverenja“, te da ga je sukob u Ukrajini pogoršao.

- Kao što smo mogli da pobedimo kovid, tako možemo i da prevaziđemo razlike među nama. Kroz G20, moramo da se trudimo da taj deficit pretvorimo u razumevanje. Vreme je da radimo zajedno - dodao je indijski premijer.

On je kazao da je globalno razumevanje neophodno kako bi se rešili ekonomski problemi, podela Sever-Jug, bezbednost dostupnosti hrane...

Na samit su pozvani lideri svih zemalja G20 i još devet država - Bangladeša, Egipta, Mauricijusa, Nigerije, Holandije, Španije, Ujedinjenih Arapskih Emirata, Omana i Singapura.

G20 čine Argentina, Australija, Brazil, Kanada, Kina, Francuska, Nemačka, Indija, Indonezija, Italija, Japan, Meksiko, Rusija, Saudijska Arabija, Južna Afrika, Južna Koreja, Turska, Velika Britanija, Sjedinjene Američke Države i predstavnici Evropske unije, odnosno briselske administracije.

Rusku delegaciju predvodiće ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov, dok će kinesku predvoditi premijer Li Ćijang, preneo je Sputnjik.

BONUS VIDEO: OBOREN GINISOV REKORD: Ovo je najmanja drvena kašika na svetu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!