"PENZIJE ĆE NASTAVITI DA RASTU": Sunak izjavio da ostaje dosledan odluci da državne penzije u Velikoj Britaniji budu povećane

Tanjug

16. 08. 2023. u 21:05

BRITANSKI premijer Riši Sunak izjavio je danas da ostaje dosledan odluci da državne penzije u Velikoj Britaniji budu povećane u skladu sa ili najvišom inflacijom, ili platama, ili za 2,5 odsto, uprkos tome što se politika tzv. ''trostruke brave'' pokazuje kao sve skuplja.

ПЕНЗИЈЕ ЋЕ НАСТАВИТИ ДА РАСТУ: Сунак изјавио да остаје доследан одлуци да државне пензије у Великој Британији буду повећане

Riši Sunak, Foto AP

Prema najnovijim podacima, cene u Velikoj Britaniji porasle su za 6.8 odsto u periodu između maja i jula, a plate su povećane za 7,8 odsto, što, kako navodi Blumberg, sugeriše da će održavanje takve politike iziskivati  više novca nego prošle godine.

Ako plate nastave da se povećavaju sadašnjim tempom, to znači da će penzije morati da rastu za 8,2 odsto, uz dodatni godišnji trošak od 10 milijardi funti, prema servisu ''Interaktiv investor''.

Prema projekcijama Kancelarije za budžetska pitanja, očekuje se da će, godišnji trošak predstavljati oko 14 milijardi funti.

BONUS VIDEO: SVI LETOVI I VOZOVI OTKAZANI - Tajfun Lan je stigao u Osaku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu