BULJITE U PUŠAČE: Hongkong rešio da se obračuna sa ljubiteljima cigareta

A. V. V.

07. 08. 2023. u 14:49

VELIKE polemike vode se u Hongkongu o pooštravanju mera protiv građana koji puše na zabranjenim mestima u gradu.

БУЉИТЕ У ПУШАЧЕ: Хонгконг решио да се обрачуна са љубитељима цигарета

Tanjug

Jedan neobičan predlog o obračunavanju sa upornim pušačima predložio je gradski sekretar za zdravstvo Lo Čung Mau, koji je rekao da bi stanovnici Hongkonga trebalo da obeshrabruju pušenje tako što će buljiti u svakoga ko upali cigaretu na mestima gde je zabranjeno.

Trenutna pravila zabranjuju pušenje u restoranima, na radnim mestima, u zatvorenim javnim prostorima, ali i na pojedinim otvorenim javnim mestima. Posle pokretanja javnih konsultacija o smanjenju pušenja u Hongkongu, Čung-Mau je izjavio da javnost ima ulogu u smanjenju duvana i da je pred policajcima težak izazov da na vreme uhvate pušače na delu.

- Kada primete da neko puši na nedozvoljenom mestu i kad nijedan policajac ne može da se odmah pojavi, onda ljudi mogu da bulje u tog pušača - posavetovao je on.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!