IZVRŠEN RAKETNI NAPAD U BLIZINI DAMASKA: Poginulo nekoliko sirijskih vojnika, Izrael okrivljen za granatiranje

Đ.G.

07. 08. 2023. u 09:20

SIRIJSKA protivvazdušna odbrana aktivirana je tokom noći kako bi presrela salvu „neprijateljskih“ projektila u blizini glavnog grada Damaska, javila je novinska agencija SANA rano u ponedeljak.

ИЗВРШЕН РАКЕТНИ НАПАД У БЛИЗИНИ ДАМАСКА: Погинуло неколико сиријских војника, Израел окривљен за гранатирање

Foto: AP Photo/Hassan Ammar

Višestruke eksplozije čule su se u glavnom gradu Sirije nešto posle 2.20 ujutro, dok je najmanje jedan sjajan bljesak obasjao nebo, prema neproverenom video-snimku objavljenom na mreži.

- Izraelski neprijatelj je izveo vazdušni napad iz pravca okupirane Golanske visoravni, gađajući neke tačke u blizini grada Damaska - rekao je vojni izvor za SANA. 

Sirijska protivvazdušna odbrana je navodno oborila većinu projektila, ali je napad ipak „doveo do smrti četiri vojnika i ranjavanja još četiri“, pored „ograničenih materijalnih gubitaka“.

Damask, zajedno sa drugim lokacijama širom zemlje, rutinski je izložen raketnim udarima. Najnoviji je bio sredinom jula, kada su ranjena dva sirijska vojnika. Vlada i ruske vojne snage u zemlji takve napade često pripisuju Izraelu.

Izraelske odbrambene snage obično ne komentarišu takve napade, u skladu sa svojom dugogodišnjom politikom da se ne razgovara o operacijama koje se sprovode van zemlje.

U retkim slučajevima IDF priznaje napade, oni tvrde da pogađaju ciljeve Irana i Hezbolaha u preventivnim operacijama samoodbrane protiv rastućeg uticaja Teherana u Siriji.

Damask je više puta osuđivao napade kao kršenje sirijskog suvereniteta i međunarodnog prava, preneo je RT.

BONUS VIDEO: OVAKO IZGLEDA RODOS NAKON POŽARA: Vatra je uništila sve pred sobom

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

NEMAČKA koja je glavni sponzor sarajevske „Rezolucije o Srebrenici“ pokušava da progura taj cinični istorijski falsifikat kroz Generalnu skupštinu UN u vreme jedne tragične godišnjice, oslobođenja koncentracionog logora Dahau, nespornog svedočanstva o najvećem genocidnom programu u istoriji čovečanstva čiji je autor – Nemačka.

28. 04. 2024. u 07:00

Komentari (1)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu