ZELENSKI: Sastanak u DŽedi još jedan korak ka globalnom mirovnom samitu

Tanjug

04. 08. 2023. u 19:55

UKRAJINSKI predsednik Vladimir Zelenski izjavio je da je sutrašnji sastanak savetnika šefova država i predstavnika ministarstva spoljnih poslova u vezi sa ukrajinskom Formulom mira u Džedi, u Saudijskoj Arabiji još jedan korak ka globalnom mirovnom samitu.

ЗЕЛЕНСКИ: Састанак у Џеди још један корак ка глобалном мировном самиту

Foto: Profimedia

-To je veoma važno jer u pitanjima kao što je bezbednost hrane, sudbina miliona ljudi u Africi, Aziji i drugim delovima sveta direktno zavisi od toga koliko će svet biti brz u primeni Formule mira. Zahvalan sam Saudijskoj Arabiji na ovoj platformi za pregovore, napisao je Zelenski na društvenoj mreži X, ranije poznatoj kao Tviter.

Kako je podsetio, nedavno je u Kopenhagenu održan sastanak u istom formatu.

-Korak po korak idemo ka Globalnom mirovnom samitu. Veoma je važno da svet vidi: fer i pošten kraj ruske agresije koristiće svima u svetu. Oslobođenje ukrajinske zemlje od okupatora znači vraćanje punog poštovanja međunarodnog prava i Povelje UN, poručio je Zelenski.

Prema njegovim rečima, otklanjanje svih pretnji koje Rusija stvara ukrajinskoj i globalnoj bezbednosti znači vraćanje mira u međunarodne odnose i stabilnost u globalni život.

Predsednik Ukrajine izrazio je zahvalnost svima koji podržavaju Formulu mira i koji su se već pridružili zajedničkim naporima za punu implementaciju ukrajinskog mirovnog plana.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

ODBIO JE NAS! IGRA ZA NJIH! Hrvate baš pogodio spisak Srbije za EURO 2024, jedan igrač im je trn u oku