NOVO NAREĐENJE SI ĐINPINGA: Ubrzati modernizaciju kineske vojske

Novosti online

30. 07. 2023. u 23:59

KINESKI predsednik Si Đinping, tokom provere Zapadne borbene komandne zone, naredio je da se ubrza proces modernizacije Narodnooslobodilačke armije Kine, javlja agencija "Sinhua".

НОВО НАРЕЂЕЊЕ СИ ЂИНПИНГА: Убрзати модернизацију кинеске војске

Prvi avgust je Dan kineske vojske / Foto AP

- Neophodno je sprovesti u delo ideje o stvaranju jake vojske u novoj eri i ubrzati proces modernizacije oružanih snaga naše zemlje - poručio je kineski lider.

Kako je pojasnio, relevantne transformacije treba da budu sprovedene "u skladu sa duhom 20. partijskog kongresa održanog u Pekingu u oktobru 2022. godine".

Si Đinping je ukazao na potrebu uvođenja savremene opreme za unapređenje borbene sposobnosti vojske.

Prema rečima kineskog predsednika, kineske trupe treba da unaprede svoje veštine kroz obuku i vežbe u realnim borbenim uslovima.

- Vojnici i oficiri takođe su dužni da posvete veliku pažnju ideološkoj i političkoj obuci -naglasio je kineski predsednik. 

Podsetimo, Rusija i Kina su nedavno održale zajedničke pomorske vežbe "Sever/Interakcija – 2023" u Japanskom moru, tokom kojih su zajednički odred brodova ruske i kineske mornarice odbili simulirani neprijateljski vazdušni napad, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

- Po završetku, ruski i kineski ratni brodovi su krenuli ka Vladivostoku - rekao je portparol ruske Pacifičke flote, preneo je TASS.

Prema njegovim rečima, vežbe su imale za cilj jačanje pomorske saradnje Rusije i Kine i održavanje stabilnosti i mira u azijsko-pacifičkom regionu.

On je kazao da je izvedeno oko 20 borbenih vežbi, uključujući vežbe gađanja različitih ciljeva.

(RT Balkan)

BONUS VIDEO: RASTU TENZIJE SA KINOM: Stanovnici Tajpeja učestvuju u vežbi protivvazdušne odbrane

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave