NEZAKONITO OMETAJU PLOVIDBU REKOM: Ministarstvo pravde SAD tuži Teksas

Tanjug

25. 07. 2023. u 00:04

AMERIČKO Ministarstvo pravde tužilo je danas Teksas zbog plutajućih barijera koje je ta savezna država postavila na reci Rio Grande kako bi blokirala dolazak migranata iz Meksika.

НЕЗАКОНИТО ОМЕТАЈУ ПЛОВИДБУ РЕКОМ: Министарство правде САД тужи Тексас

Foto AP

- Izgrađeni su objekti na plovnoj vodi Sjedinjenih Država, bez odobrenja korpusa - navelo je Ministarstvo pravde, prenosi Rojters.

Američki tužilac Zapadnog okruga Teksasa Džejmi Esparza zapretio je da će preduzeti pravni postupak u pismu poslatom prošle nedelje republikanskom guverneru Gregu Abotu.

Esparza je rekao da velike plastične plutajuće barijere postavljene ranije ovog meseca u blizini grada Igl Pas nezakonito ometaju plovidbu rekom.

Abot je u ponedeljak poslao pismo predsedniku Džozefu Bajdenu, optužujući ga da nije sproveo zakone o imigraciji i da je izazvao "rekordni nivo ilegalne imigracije".

- Teksas će vas videti na sudu, gospodine predsedniče - napisao je Abot.

Broj migranata uhvaćenih u ilegalnom prelasku granice između SAD i Meksika opao je otkako je Bajden u maju primenio novu restriktivnu politiku azila. Uprkos tome, u junu je uhapšeno oko 100.000 ljudi, navodi Rojters.

BONUS VIDEO: RUSIJA: Posledice napada dronom na poslovni centar u Moskvi

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UČINIĆEMO SVE DA SE KAO ZEMLJA UZDIGNEMO POSLE OVOG UŽASA Vučić položio cveće u školi Vladislav Ribnikar (FOTO)