GRČKE VLASTI UPOZORAVAJU: Savetuje se oprez, nikako ne radite navedene stvari - velika je opasnost od požara

Tanjug

16. 07. 2023. u 10:22

GRČKE vlasti objavile su danas upozorenje na veoma visok rizik od požara za šest regione - Atike, centralne Grčke, Peloponeza, Krita, Južnog i Severnog Egeja.

ГРЧКЕ ВЛАСТИ УПОЗОРАВАЈУ: Саветује се опрез, никако не радите наведене ствари - велика је опасност од пожара

Foto: Profimedia/Ilustracija

Veoma visok rizik od požara koji podrazumeva kategoriju 4 predviđa se danas za šest regiona Grčke, prema Mapi predviđanja rizika od požara koju je izdao generalni sekretarijat Civilne zaštite Ministarstva za klimatske krize i Civilna zaštita, prenosi Katimerini. 

Generalni sekretarijat Civilne zaštite i tim koji izdaje Mapu predviđanja požarnog rizika, ističe da će narednih dana opasnost od šumskih požara biti veoma visoka u mnogim delovima zemlje, jer će postojati povoljni uslovi za njihov nastanak.

Generalni sekretarijat Civilne zaštite Ministarstva za klimatsku krizu i civilnu zaštitu, u saradnji sa Vatrogasnom jedinicom, obavestio je nadležne državne organe uključene u službu, kao i regione i opštine iznad regiona, tako da su u pojačanoj pripravnosti civilne zaštite kako bi se odmah pozabavili eventualnim požarnim incidentima.

Preporučeno je građanima da budu posebno oprezni i izbegavaju aktivnosti na otvorenom koje nepažnjom mogu izazvati požar, kao što su paljenje suve trave i granja ili čišćenje ostataka, korišćenje mašina koje izazivaju varničenje,  upotreba roštilja na otvorenom, bacanje upaljenih cigareta.

Pored toga, osoblje Vatrogasne službe navedenih područnih jedinica je u delimičnoj pripravnosti kako bi se suočilo sa povećanim zahtevima, koji mogu nastati usled veoma visokog rizika od požara.

BONUS VIDEO: SNIMAK ERUPCIJE IZBLIZA - Dron snimio aktivnost vulkana Fagradalsfjall

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TITO TRAŽIO BATI DA MU ISPRIČA VIC O NJEMU: Ovaj odgovor je dobio od glumca (VIDEO)