POLJSKA ŽELI AMERIČKO NUKLEARNO ORUŽJE Moravjecki: "Putin raspoređuje nuklearke u Belorusiji, nećemo sedeti skrštenih ruku"

Đ.G.

30. 06. 2023. u 15:56

VARŠAVA traži od NATO-a da ga uključi u program nuklearne razmene bloka, rekao je premijer Mateuš Moravjecki novinarima u ponedeljak u Briselu. Program dozvoljava raspoređivanje američkih nuklearnih bombi na teritoriji drugih nacija.

ПОЉСКА ЖЕЛИ АМЕРИЧКО НУКЛЕАРНО ОРУЖЈЕ Моравјецки: Путин распоређује нуклеарке у Белорусији, нећемо седети скрштених руку

Mateuš Moravjecki / Foto AP

Moravjecki je apel Poljske nazvao odgovorom na odluku Moskve da postavi svoje taktičko nuklearno oružje u susednoj Belorusiji.

- Zbog činjenice da Rusija namerava da rasporedi taktičko nuklearno oružje u Belorusiji, mi… apelujemo na… NATO da [nam dozvoli] da učestvujemo u Programu razmene nuklearnog oružja - rekao je premijer . 

Konačna odluka o tom pitanju biće na Vašingtonu, rekao je Moravjecki, dodajući da Varšava izjavljuje svoju nameru da „brzo deluje u tom pogledu“. Poljska „ne želi da sedi skrštenih ruku“, rekao je on, optužujući ruskog predsednika Vladimira Putina da pojačava „sve vrste pretnji“, preneo je RT.

BONUS VIDEO: ZAJEDNIČKE PATROLE - Ruska i kineska avijacija osam sati iznad azijsko-pacifičkog regiona

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SKANDAL U SRBIJI: Potukli se roditelji fudbalera iz Crne Gore i Rusije, povređena i deca (VIDEO)