BRITANSKI MINISTAR ODBRANE: Pojednostaviti ulazak Ukrajine u NATO

P. Z. S. / ria.ru

29. 06. 2023. u 17:45

NATO bi trebalo da pojednostavi proceduru za prijem novih članica kako bi ubrzao pristupanje Ukrajine alijansi, izjavio je u četvrtak britanski ministar odbrane Ben Volas.

БРИТАНСКИ МИНИСТАР ОДБРАНЕ: Поједноставити улазак Украјине у НАТО

Foto: EPA


-Očigledno Švedska i Finska nisu imale ništa od ovoga (Akcioni plan za ulazak u alijansu – prim. aut.), i mislim da to postavlja vrlo fer pitanje, da li u Viljnusu treba da preskočimo ove procedure i kažemo da zbog drugih uslova, Ukrajina bi trebalo da bude u mogućnosti da uđe u alijansu. Oni imaju ipak najiskusnije kopnene snage u Evropi i verovatno jednu od najnaoružanijih zemalja u Evropi. Mislim da je apsolutno neophodno da odustanemo od akcije članstva u Planu, rekao je Volas na zajedničkoj konferenciji za novinare sa svojom kanadskom koleginicom Anitom Anand.

On je izrazio uverenje da alijansa treba da zauzme konsolidovani stav i da „krene“ ka pridruživanju Ukrajine NATO-u. Volas je takođe podsetio da se u tom pogledu njegova zemlja dosledno zalaže da se Kijevu pruži takva prilika – u skladu sa sporazumima postignutim na kraju samita alijanse u Bukureštu.

BONUS VIDEO - ZAŠTITA OD DRONOVA: Ruski specijalci čuvaju nebo iznad Sankt Petersburga

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

LETOVANJE OD 380 EVRA: Hit ponuda - avionom na 8, 11 ili 12 dana na ovoj destinaciji (FOTO)