BRITANSKI MINISTAR ODBRANE: Pojednostaviti ulazak Ukrajine u NATO

P. Z. S. / ria.ru

29. 06. 2023. u 17:45

NATO bi trebalo da pojednostavi proceduru za prijem novih članica kako bi ubrzao pristupanje Ukrajine alijansi, izjavio je u četvrtak britanski ministar odbrane Ben Volas.

БРИТАНСКИ МИНИСТАР ОДБРАНЕ: Поједноставити улазак Украјине у НАТО

Foto: EPA


-Očigledno Švedska i Finska nisu imale ništa od ovoga (Akcioni plan za ulazak u alijansu – prim. aut.), i mislim da to postavlja vrlo fer pitanje, da li u Viljnusu treba da preskočimo ove procedure i kažemo da zbog drugih uslova, Ukrajina bi trebalo da bude u mogućnosti da uđe u alijansu. Oni imaju ipak najiskusnije kopnene snage u Evropi i verovatno jednu od najnaoružanijih zemalja u Evropi. Mislim da je apsolutno neophodno da odustanemo od akcije članstva u Planu, rekao je Volas na zajedničkoj konferenciji za novinare sa svojom kanadskom koleginicom Anitom Anand.

On je izrazio uverenje da alijansa treba da zauzme konsolidovani stav i da „krene“ ka pridruživanju Ukrajine NATO-u. Volas je takođe podsetio da se u tom pogledu njegova zemlja dosledno zalaže da se Kijevu pruži takva prilika – u skladu sa sporazumima postignutim na kraju samita alijanse u Bukureštu.

BONUS VIDEO - ZAŠTITA OD DRONOVA: Ruski specijalci čuvaju nebo iznad Sankt Petersburga

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ODBIO JE NAS! IGRA ZA NJIH! Hrvate baš pogodio spisak Srbije za EURO 2024, jedan igrač im je trn u oku