OBUČAVAJU SE U POLJSKOJ DA SRUŠE LUKAŠENKA? Britanski "Sandej Tajms" o mogućoj oružanoj pobuni u Belorusiji

Novosti online

18. 06. 2023. u 22:35

BELORUSKI borci koji navodno nameravaju da učestvuju u pokušaju oružane pobune protiv predsednika Aleksandra Lukašenka prolaze borbenu obuku u Poljskoj, objavio je danas britanski Sandej Tajms.

ОБУЧАВАЈУ СЕ У ПОЉСКОЈ ДА СРУШЕ ЛУКАШЕНКА? Британски Сандеј Тајмс о могућој оружаној побуни у Белорусији

Foto: Profimedia/Ilustracija/Vikipedija

Prema pisanju britanskog medija, nekoliko stotina državljana Belorusije prolazi specijalnu obuku u centrima za obuku u Poznanju, koju organizuju grupe bivših radnika beloruskih specijalnih službi koji su napustili zemlju posle predsedničkih izbora 2020. godine.

- Pokušali smo da idemo mirno. Ali država nikada neće naći svoju slobodu bez krvi - rekao je za Sandej Tajms jedan borac sa pozivnim znakom Deduška.

"Sandej tajms" je podsetio da je ranije organizacija BIPOL, koju su osnovali upravo bivši beloruski policajci van zemlje, preuzela odgovornost za sabotažu aviona za rano upozorenje A-50 Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije koji se nalazio na beloruskom aerodromu Mačulišči.

Lukašenko je 1. juna rekao da se pripadnici ilegalnih oružanih grupa obučavaju u Poljskoj, Litvaniji i Ukrajini, a pokušavaju da se stvore ekstremističke ćelije spavača u Belorusiji.

BONUS VIDEO: ZAŠTITA OD DRONOVA - Ruski specijalci čuvaju nebo iznad Sankt Petersburga

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave