DA LI JE ZELENSKI PRIZNAO PAD BAHMUTA? Evo šta je tačno odgovorio na pitanje novinara (VIDEO)

Novosti online

21. 05. 2023. u 10:58

VEST da je ukrajinski predsednik Vladimir Zelenski potvrdio pad Bahmuta bila je udarna u svetskim medijima. U Hirošimi, na sastanku sa svetskim liderima i članicama G7, ukrajinski predsednik je nagovestio da je ukrajinski grad pao pod potpunu kontrolu Rusa, odgovarajući na pitanja novinara.

ДА ЛИ ЈЕ ЗЕЛЕНСКИ ПРИЗНАО ПАД БАХМУТА? Ево шта је тачно одговорио на питање новинара (ВИДЕО)

Foto: Profimedia/Tviter/@dragon_of_time_

Ali ubrzo nakon što su svi relevantni svetski mediji oprezno objavili vest, stigla je ispravka portparola predsednika Ukrajine Sergeja Nikiforova.

Kako se može čuti i videti na snimku ispod, novinar pita Zelenskog "da li je Bahmut još uvek u ukrajinskim rukama", a zatim dodaje drugi deo pitanja – "Rusi kažu da su preuzeli kontrolu nad Bahmutom".

Na to je Zelenski odgovorio sa "Mislim da nije", što bi se moglo tumačiti dvojako – da grad više nije pod kontrolom Ukrajine, ali i da ga Rusi nisu u potpunosti zauzeli.

Sergej Nikiforov, portparol ukrajinskog predsednika, brzo je reagovao i odbacio tvrdnje da je Bahmut pao, što ukazuje da je Zelenski na drugi deo novinarskog pitanja, koji se odnosio na rusku kontrolu nad zemljom, zapravo odgovorio "Ne mislim tako".

- Morate shvatiti da (tamo) više ništa nije ostalo. Bahmut je danas još samo u našim srcima - rekao je Zelenski u prilično nejasnom i nespretnom govoru.

Rusija je juče saopštila da je u potpunosti zauzela grad na istoku Ukrajine, što bi, ako je tačno, označilo kraj najduže i najkrvavije bitke u 15-mesečnom ratu.

Ministarstvo odbrane Rusije je kratko saopštilo "da je oslobođenje Artjomovska (ruski naziv za Bahmut) završeno kao rezultat napada Vagnerovih jurišnih odreda, uz podršku artiljerije i vazduhoplovstva".

Kijev je odbacio Prigožinove tvrdnje pre ruskog saopštenja, ali se nije odmah osvrnuo na tvrdnju ruskog ministarstva.

Ruski predsednik Vladimir Putin čestitao je vojnicima osvajanje grada, rekavši da će najzaslužniji biti nagrađeni, prenele su ruske novinske agencije.

BONUS VIDEO: BRODOVI, AVIONI, HELIKOPTERI, PROJEKTILI - Pogledajte snimke tokom provere Pacifičke flote Rusije

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (14)

DA LI JE JUTARNJA RAKIJICA OTROV ILI LEK? Stručnjak za toksikologiju razbila mitove (VIDEO)