KINESKA VOJSKA UČI NA PRIMERU UKRAJINE: General pozvao na pojačavanje nekonvencionalnih sposobnosti

Novosti online

16. 05. 2023. u 14:20

IZVLAČEĆI pouke iz ukrajinske krize, visoki kineski general pozvao je na veću integraciju novih sposobnosti, uključujući veštačku inteligenciju, sa konvencionalnim taktikama ratovanja pre bilo kakve konfrontacije sa Zapadom, piše Rojters.

КИНЕСКА ВОЈСКА УЧИ НА ПРИМЕРУ УКРАЈИНЕ: Генерал позвао на појачавање неконвенционалних способности

Foto: Profimedia/Kineska vojska

Nova forma hibridnog ratovanja proizašla je iz sukoba u Ukrajini, sa preplitanjem "političkog ratovanja, finansijskog ratovanja, tehnološkog ratovanja, sajber ratovanja i kognitivnog rata", rekao je general Vang Haijiang, komandant Zapadne komande Narodne oslobodilačke armije (PLA).

Kineski vojni budžet trebalo bi da raste osmu godinu zaredom 2023. godine. Obim i razmah kineskih vojnih priprema pomno prati ne samo Zapad, već i kineski susedi i Tajvan.

- U sadašnjosti i u budućnosti, lokalni sukobi i previranja će biti česti, globalni problemi se intenziviraju, a svet je ušao u novi period previranja i promena - napisao je Vang.

- Različiti događaji "crnog labuda" i "sivog nosoroga" mogu se desiti u bilo kom trenutku, posebno sa obuzdavanjem, opkoljavanjem, razdvajanjem, suzbijanjem i vojnim pretnjama nekih zapadnih nacija - nastavio je on.

- Sposobnost da ostvarimo pobedu je neophodna za održavanje nacionalne bezbednosti - napisao je Vang.

BONUS VIDEO: OBUKA NA "TERMINATORIMA" - Vežba mobilisanih rezervista i dobrovoljaca u Donjecku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UBIJEN ALEKSANDR PELEŠENKO: Dvostruki šampion Evrope poginuo u Ukrajini