ISPALILI BRITANSKU RAKETU A ONDA IH STIGLI RUSKI PROJEKTILI: Ruska vojska oborila ukrajinske letelice koje su gađale Lugansk

Novosti online

13. 05. 2023. u 17:08

MINISTARSTVO odbrane Rusije saopštilo je da su napade britanskim krstarećim raketama „storm šedou“ na Lugansk izvela dva ukrajinska borbena aviona koje je potom oborila lovačka avijacija Rusije.

ИСПАЛИЛИ БРИТАНСКУ РАКЕТУ А ОНДА ИХ СТИГЛИ РУСКИ ПРОЈЕКТИЛИ: Руска војска оборила украјинске летелице које су гађале Луганск

Foto Press-služba prezidenta Ukrainы

Kako je precizirano, 12. maja borbeni avioni Vazduhoplovnih snaga Ukrajine raketirali su fabriku petrohemije i mesni kombinat u Lugansku koristeći rakete „storm šedou“ koje je Kijevu isporučila Velika Britanija „uprkos izjavama iz Londona da se to oružje neće koristiti za napade na civilne objekte“.

Na teritoriji luganskih preduzeća nakon napada je izbio požar. Oštećene su i stambene zgrade, a u napadu su ranjeni i civili, uključujući šestoro dece.

Ističe se da je ruska vojska oborila avion Su-24 Ratnog vazduhoplovstva Ukrajine koji je izvodio napade na Lugansk kao i lovac MiG-29 koji ga je pratio.

sputnikportal.rs

BONUS VIDEO - BRODOVI, AVIONI, HELIKOPTERI, PROJEKTILI: Pogledajte snimke tokom provere Pacifičke flote Rusije

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (4)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati