RAT U UKRAJINI: VSU napreduje na bokovima Bahmuta; Ukrajinski analitičar - Jedrećim bombama napadaju štabove i bunkere (FOTO/VIDEO)

Novosti Onlajn

11. 05. 2023. u 07:03 >> 02:14

RAT u Ukrajini – 442. dan. Nastavljaju se borbe za oslobađanje Artjomovska, kao i na drugim delovima fronta. Ukrajina traži da Zapad nastavi da joj šalje oružje, upozorivši na rat velikih razmera ako se to ne dogodi.

РАТ У УКРАЈИНИ: ВСУ напредује на боковима Бахмута; Украјински аналитичар - Једрећим бомбама нападају штабове и бункере (ФОТО/ВИДЕО)

Foto Tanjug/AP

 

Nacisti "Azova" prikazali su borbe u ruševinama Bahmuta koristeći tenkove (VIDEO)

Oklopna vozila 3. jurišne brigade (Azov) pucaju na ruševine na zapadu grada, gde Oružane snage Ukrajine pokušavaju da obuzdaju napade Vagnerovog PMC-a.

Ovde ukrajinske trupe svakim danom gube sve više položaja, povlačeći se na periferiju.

MO Rusije: Odbrana nigde nije probijena

Izjave koje kruže pojedinačni telegramski kanali o „odbrambenim prodorima“ koji su se desili na različitim delovima linije kontakta ne odgovaraju stvarnosti.

Od 22.00 11. maja 2023. nema aktivnih operacija u pravcu Kupjanska. Grupacija trupa „Zapad“ je tokom dana zaustavila dejstva tri diverzantsko-izviđačke grupe VSU.

Na pravcu Krasno Limanskom, grupacija trupa „Centar“ odbila je dva napada četnih taktičkih grupa VSU u rejonima naselja Kremennaja i Červonaja Dibrova.

Ukrajinski vojnici na frontu, Foto AP

Na pravcu Donjecka su osujećena tri pokušaja VSU da izvrši izviđanje, a uspešno je odbijeno osam napada Oružanih snaga Ukrajine na položaje ruskih trupa.

Jurišni odredi (PMC Vagner) nastavljaju sa oslobađanjem zapadnog dela Artjomovska uz podršku avijacije i artiljerije.

FOTO: AP/Tanjug

Odeljenja grupe trupa „Jug“ su aktivne u blokiranju Avdejevke i ovladavanjem Marjinke.

Ilustracija telegram rybar

Trenutno je u toku borba za odbijanje napada jedinice Oružanih snaga Ukrajine u pravcu naselja Maloiljnovka. Uključena je armija i jurišna avijacija, kao i artiljerija. VSU trpi značajne gubitke u ljudstvu i opremi.


Situacija u Hersonskoj oblasti stabilna

Situacija na liniji razdvajanja u Hersonskoj oblasti trenutno je stabilna. Ruska vojska se nalazi na svojim položajima duž obale Dnjepra, a ukoliko protivnik pokuša da pređe reku biće mu pružen razoran otpor, izjavio je v.d. gubernatora oblasti Vladimir Saljdo.

 

 

Ruski VBR "Grad" na frontu u Ukrajini (VIDEO)

Raspoređujući se na pozicijama na kojima se nalaze ukrajinski vojnici, granate višecevnih bacača raketa „grad“ onemogućavaju akcije neprijatelja na kopnu, uništavaju protivnika i poboljšavaju položaje Oružanih snaga Rusije.

Ruska televizija „Zvezda“ je objavila snimak rada višecevnog bacača raketa „grad“ koji u akciji pokazuje snagu i moć.


 

 

Vazdušna uzbuna u dva regiona Ukrajine

U Sumskoj i Černigovskoj oblasti Ukrajine objavljena je vazdušna uzbuna, proizilazi iz podataka onlajn mape Ministarstva digitalne transformacije zemlje.

Precizira se da su se signali oglasili u 21:23 (poklapa se sa moskovskim vremenom).

Ranije danas je već bio najavljen alarm na ovim područjima, ali je kasnije ukinut.

 

VSU: Vagner ima dovoljno municije

Komandant ukrajinskih snaga koje se bore u Bahmutu izjavio je danas da su snage Vagnera poslednjih dana pojačale minobacačke i artiljerijske napade što ukazuje da nisu suočeni sa nedostatkom municije iako njihov šef Jevgenij Prigožin tvrdi suprotno.

-Oni nisu ni blizu nedostatka minicije jer je intenzitet granatiranja i artiljerijskih dejstava povećan, rekao je ukrajinski pukovnik Roman Hriščenko, komandant 127. brigade ukrajinske teritorijalne odbrane, prenosi Rojters.

Foto Tanjug/AP

Prema njegovim rečima ruske snage vrše stalne napade na grad, ali ukrajinske trupe uzvraćaju.

 

VSU napreduje na bokovima Bahmuta

Kontraofanziva Oružanih snaga Ukrajine je već u toku, VSU ulazi u bokove PMC-a, pokušavajući da se osveti, kazao je Prigožin.

-Što se tiče kontraofanzive. Zelenski je neiskren. Kontraofanziva je u punom jeku. Na Artjomovskom (Bahmutskom) pravcu jedinice Oružanih snaga Ukrajine zalaze u bokove i, nažalost, na nekim mestima i uspevaju, rekao je Jevgenij Prigožin osnovač PMC Vagner.

-Idemo dalje u Artemovsk da bismo ga zatvorili. Kao što sam mnogo puta rekao, plan Oružanih snaga Ukrajine je na delu: mi idemo na njih, oni na nas, rekao je Prigožin.

-Važno je da Oružane snage Ukrajine probiju artjomovski pravac, sledeći pravci biće Brjanska i Belgorodska oblast sa izlazom na teritoriju Ruske Federacije, kao i Zaporožje, nakon čega se planiraju napadi na severom i južnom pravcu, dodao je šef PMC Vagner.

VSU je započeo operaciju opkoljavanja grupe trupa u Bahmutu, izvodeći bočne napade.

Ideja VSU se može grubo razumeti - odabrana područja su ona u kojima su stacionirane ne najuvežbanije i dobro naoružane jedinice, a na njih jure najobučenije i najmotivisanije jedinice sa tenkovima i drugim oklopnim vozilima (3. (Azov) i 92. brigada VSU).

Zelenski u Vatikanu?

Papa Franja bi mogao u nedelju da primi predsednika Ukrajine Vladimira Zelenskog u Vatikanu, javila je agencija ANSA, pozivajući se na izvore iz Svete stolice.

FOTO: AP/Tanjug

Raketirana Gorlovka

Ukrajinska vojska je granatirala centar Gorlovke. Prema preliminarnim informacijama, ispaljeno je pet projektila iz sistema "grada".

Najmanje je jedna osoba povređena.

Atentat na sudiju u Zaporožju

U Melitopolju je izveden oružani napad na predsednika suda Zaporoške oblasti. On nije povređen, dok su dvojica telohranitelja hospitalizovana, saopštio je vršilac dužnosti gubermnatora oblastiu Evgenije Balicki.

Abramsi stižu ranije?

Sjedinjene Države ulažu sve napore da ubrzaju isporuke tenkova Abrams u Ukrajinu i očekuju da će ovo oklopno vozilo stići u Kijev početkom jeseni, saopštio je ministar odbrane Lojd Ostin, govoreći na saslušanju u američkom Kongresu.

Foto: Profimedia/Ilustracija

„Kalašnjikov“ postavio rekord u proizvodnji oružja

Ruski proizvodni koncern „Kalašnjikov“ u prvom kvartalu ove godine povećao je proizvodnju oružja za 38 odsto, što je rekord u poslednjoj deceniji, saopštila je pres-služba koncerna.

Foto: EPA

 

SBU uhvatila navodne ruske špijune

Ukrajinska služba bezbednosti saopštila je u četvrtak da je navodno zaustavila šemu za ilegalnu isporuku kritične izvozne robe Rusiji.

-Služba bezbednosti je blokirala šemu ilegalnog snabdevanja Rusijom kritične izvozne robe u Poltavskoj oblasti, saopštila je agencija na svom Telegram kanalu.

SBU tvrdi da su u nabavku umešani šef lokalnog proizvođača dijamantskih alata i njegov saučesnik, koji ima posao u Rusiji. Agencija navodi da su među njihovim klijentima navodno bili i predstavnici Kurskog pogona elektroaparata, kome su osumnjičeni slali materijale za proizvodnju energetski zaštitnih sistema u objektima Ratne mornarice Rusije.

Foto: SBU

SBU takođe tvrdi da su osumnjičeni navodno bili u interakciji sa moskovskim istraživačko-proizvodnim preduzećem Toriji, koje proizvodi komponente za ruske protivvazdušne raketne sisteme S-300 i S-400.

Muškarci se terete za kolaboracionizam i nedozvoljeno rukovanje oružjem, municijom ili eksplozivom. Odlučuje se o pitanju određivanja mere zabrane.

Ruski odgovor na pripremu kontraofanzive

Ruska avijacija naprednim “jedrećim” bombama uništavaju štabove i utvrđena područja Oružanih snaga Ukrajine, izjavio je ukrajinski vojni ekspert Oleg Starikov na YouTube-kanala Karasev Live.

-Zašto je ova bomba veoma opasna? FAB-500 je 300 kilograma TNT-a. To je oko pet puta više nego u projektilu od 152 mm. Bacaju je, a avioni ne ulaze u područje pokrivanja PVO, rekao je on.

Foto Tanjug/AP

Kako je primetio Starikov, takve granate uništavaju štab, bunkere i utvrđenja Oružanih snaga Ukrajine. Prema njegovim rečima, zbog efikasnosti ruskih planskih bombi, ofanziva ukrajinske vojske se odlaže.

 

Poljska predala 14 lovaca MiG-29 Kijevu

Poljska je predala Ukrajini 14 borbenih aviona MiG-29, saopštila je stalna misija Republike pri Evropskoj uniji.

-Od 28 letelica koje su trenutno prebačene u Kijev (od zemalja NATO-a – prim. aut.), Poljska je poslala čak 14 lovaca MiG-29, navodi se u izveštaju.

Foto: Printscreen Yutube

 

Rusi uništavaju skoro sve što Zapad isporuči Ukrajini?

Većinu tehnike koja se isporuči Ukrajini ruske Vazdušno-kosmičke snage uništavaju pre nego što stigne na front, rekao je televiziji "Rusija 1" Jan Gagin, savetnik vršioca dužnosti lidera DNR.

- Naši piloti redovno gađaju, ne samo utvrđenja i kontrolne centre, već i samu tehniku koja ide na front. Na meti napada su i skladišta i transportna čvorišta. Većina ove opreme ne stiže do fronta - rekao je on.

Oružane snage Ukrajine su ipak dobile prilično veliku količinu opreme, dodao je Gagin, većina se još uvek nalazi u pretovarnim bazama u Rumuniji i Poljskoj.

Vašington podržao odluku Britanaca za "olujnu senku"

Britanski ministar odbrane Ben Voles je potvrdio da London isporučuje Kijevu krstareće rakete velikog dometa "storm šedou".

- Premijer i ja smo doneli odluku da se isporuči oružje velikog dometa. Mogu da potvrdim da će Velika Britanija isporučiti Ukrajini rakete 'storm šedou' - rekao je ministar pred parlamentom.

Voles je dodao da Vašington podržava odluku Velike Britanije.

Najvažnije iz novog brifinga Ministarstva odbrane Rusije:

- Jurišni odredi nastavljaju napredovanje u zapadnom delu Artjomovska;

- Vazdušno-desantne snage Rusije pružaju podršku jurišnim odredima i potiskuju jedinice

- Oružanih snaga Ukrajine na krilima u borbi za Artjomovsk;

- Oružane snage Rusije su u pravcu Južnog Donjecka i Zaporožja likvidirale preko 110 vojnika Oružanih snaga Ukrajine;

- Oružane snage Ukrajine u pravcu Kupjanska izgubile su skoro 120 vojnika, uništeno je skladište municije;

- U pravcu Donjecka tokom prethodnog dana likvidirano je skoro 230 ukrajinskih vojnika i stranih plaćenika;

- Ruska vojska je u toku prethodna 24 sata likvidirala skoro 65 vojnika i uništila 2 haubice Oružanih snaga Ukrajine u pravcu Krasnog Limana;

- Ruska vojska uništila je preko 650 ukrajinskih aviona i helikoptera tokom specijalne operacije u Ukrajini;

- Oružane snage Rusije uništile su skladište artiljerijske municije ukrajinske vojske na području Kramatorska u DNR;

- Oružane snage Rusije su na području grada Hersona uništile skladište municije 124. brigade teritorijalne odbrane;

- Ruska sredstva PVO su tokom prethodnog dana oborila ukrajinski avion Su-25 u Hersonskoj oblasti;

- Oružane snage Rusije uništile su ljudstvo i tehniku Oružanih snaga Ukrajine na području naselja Krasno, Kalinovka i Časov Jar u DNR,

- Ruska vojska je uništila 96 artiljerijskih jedinica Oružanih snaga Ukrajine na vatrenim položajima.

Arestovič na spisku terorista i ekstremista

Bivši savetnik šefa kabineta ukrajinskog lidera Vladimira Zelenskog Aleksej Arestovič uvršten je na spisak terorista i ekstremista „Rosinfomonitoringa“.

Britanci poslali "Olujnu senku"

Velika Britanija je isporučila Ukrajini krstareće rakete velikog dometa „storm šedou“, javlja TV Si-En-EN pozivajući se na zapadne zvaničnike.

TV dodaje da je London dobio uveravanja Kijeva da će rakete koristiti samo za ciljeve na suverenoj teritoriji Ukrajine.

Prema rečima visoko pozicioniranog američkog zvaničnika, ovakve rakete menjaju pravila igre jer ukrajinskoj vojsci pružaju mogućnosti koje je Kijev tražio od početka sukoba.

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov je rekao da se Moskva krajnje negativno odnosi prema odluci Londona.

- To će zahtevati adekvatan odgovor naših vojnika koji će s vojnog aspekta doneti odgovarajuće odluke - rekao je Peskov.

Devetogodišnjica refernduma u DNR

V.d. šefa DNR Denis Pušilin čestitao je građanima devetogodišnjicu referenduma o nezavisnosti, poručivši da se ove godine taj dan prvi put slavi u sastavu Rusije.

- Dogodila se velika stvar koju smo čekali, ruski Donbas se vratio svojoj istorijskoj domovini - rekao je on.

70 milijardi evra na jačanje odbrane

Zemlje EU će u naredne tri godine potrošiti skoro 70 milijardi evra za jačanje odbrane, rekao je šef evropske diplomatije Žozep Borelj na forumu u Briselu.

Ukrajina od decembra dobila više od 200 tenkova i 300 borbenih vozila

Zapad je od decembra isporučio Ukrajini više od 200 tenkova i 300 borbenih vozila pešadije u sklopu priprema Kijeva za kontraofanzivu, objavila je agencija Blumberg.

Prema navodima agencije, ukrajinska vojska trenutno broji 700.000 pripadnika. Jedan deo snaga opremljen je zapadnim oružjem, a drugi sovjetskim koje su Kijeve predale države nekada u sastavu Varšavskog pakta.

Raketni udar na položaje plaćenika u Zaporožju

Oružane snage Rusije izvele su raketni udar na položaje stranih plaćenika u Zaporožju koji je trenutno pod kontrolom Ukrajinaca, rekao je lider pokreta "Zajedno sa Rusijom" Vladimir Rogov.

Na osnovu presretnutih razgovora plaćenici su uglavnom govorili engleski i poljski.

Zelenski: Treba nam više vremena za kontraofanzivu

Ukrajinski predsednik Vladimir Zelenski je izjavio da je Ukrajini potrebno više vremena za početak kontraofanzive.

Kontraofanziva bi mogla da počne već sada, ali u tom slučaju će gubici biti veliki, zbog čega treba sačekati da stignu neke stvari, kao na primer oklopna tehnika, dodao je on.

Ukrajinski dron izveo napad na naftnu bazu u Brjanskoj oblasti

Ukrajinski dron izveo je napad na naftnu bazu AD „Brjansknjeftprodukt“ u Brjanskoj oblasti, izjavio je gubernator te oblasti Aleksandar Bogomaz.

U saopštenju lidera regiona na telegram kanalu dodaje se da nema žrtava.

Ističe se da su usled bačene municije delimično oštećeni betonska osnova i cisterna za skladištenje naftnih derivata.

Na mestu događaja rade operativne službe. Ovo nije prvi ukrajinski napad na region danas. Bogomaz je noćas objavio da su Oružane snage Ukrajine izvele napad dronom na zgradu administracije u Starodubu. U incidentu nije bilo žrtava.

Ruski general: Ukrajina pokušala skoro 100 napada dronovima na Moskvu na Dan pobede

Ukrajina je 9. maja pokušala da napadne Moskvu, svi dronovi su neutralisani, izjavio je general-major avijacije, Heroj Rusije, predsednik predsedništva „Oficira Rusije“ Sergej Lipov.

Prema njegovim rečima, toga dana zabeleženo je gotovo 100 napada dronovima, koji su bili korišćeni kako sa teritorije Ukrajine, tako i sa teritorije Moskovske oblasti u nadi da će se nekako domoći Crvenog trga i tamo pričiniti određenu štetu.

General-major je dodao da je deo neutralisan, oboren, a deo jednostavno uništen.Lipov je naglasio i da su prvi put upotrebljeni američki dronovi maksimalnog dometa do 800 km.

Kijev vrši pritisak da se sedne za pregovarački sto pod uslovima Rusije

Sekretar Saveta za nacionalnu bezbednost i odbranu Ukrajine Aleksej Danilov kaže da se na Kijev vrši pritisak da sedne za pregovarački sto pod uslovima Rusije.

- Stvara se pritisak da sednemo za pregovarački sto pod ruskim uslovima, pokrenuta je i velika kampanja s tim u vezi. Mnogo je predloga sa različitih strana, ali imajte na umu da ako budemo o nečemu i govorili to će biti samo pod našim uslovima - rekao je Danilov za TV "Rada".

Zelenski imenovao novog ukrajinskog ambasadora u Holandiji

Volodimir Zelenski je ukazom imenovao novog izvanrednog i opunomoćenog ambasadora Ukrajine u Holandiji, objavljen je dokument na sajtu Zelenskog.

- Imenovati Aleksandra Karaseviča za izvanrednog i opunomoćenog ambasadora Ukrajine u Kraljevini Holandiji - kaže se u tekstu ukaza.

Kako se navodi na zvaničnom sajtu ambasade, prethodnik novoimenovanog ambasadora od 2021. godine bio je Maksim Kononenko, koji je ranije bio ministar savetnik ambasade Ukrajine u Francuskoj.

Napominje se da je bio i na čelu raznih resora u Ministarstvu spoljnih poslova.

Razlozi za smenu ambasadora još nisu precizirani.

Ukrajinske trupe granatirale Ozerjanovku

Ukrajinske trupe ispalile su deset raketa iz MLRS na Ozerjanovku, saopštilo je predstavništvo DNR u Zajedničkom centru za kontrolu i koordinaciju pitanja u vezi sa ratnim zločinima Ukrajine (JCCC).

- Zabeležena je vatra sa strane Oružanih snaga Ukrajine u pravcu: 6.35 (poklapa se sa moskovskim vremenom) – naselje Nelepovka – naselje Ozerjanovka: iz MLRS-a je ispaljeno deset raketa - navodi se u poruci predstavništva u Telegram kanalu.

Agencija je zabeležila i granatiranje Mihajlovke u 6.30 po moskovskom vremenu, ukrajinske trupe su ispalile pet granata kalibra 152 mm.

Ostalo je još samo par metara do potpunog zauzimanja Artjomovska, rekao je Vagnerov borac

Artjomovsk u DNR je praktično zauzet, ostavljeno je oko 740 metara u pravoj liniji do ulaza u grad, rekao je za RIA Novosti borac Vagnerove grupe.

Od četvrtka je očišćen kvart kod škole (zgrada Prosvetno-naučnog stručno-pedagoškog zavoda). Ruske snage su se približile poslednjem utvrđenom području ukrajinske vojske u gradu.

- Ako krenete dijagonalno od ove zgrade do puta, do izlaza iz grada (raskrsnica ulica Jubilejne i Levanjevskog, duž koje ukrajinske trupe snabdevaju svoje jedinice – prim. aut.), onda je ostalo 742 metra. Nema šta levo - rekao je borac.

Neprijatelj je, prema njegovim rečima, morao da se povuče iza ulice Čajkovskog, gde Oružane snage Ukrajine pokušavaju da izgrade liniju odbrane. Istovremeno, ukrajinske trupe pružaju žestok otpor i sprovode intenzivno artiljerijsko granatiranje ruskih položaja, rekao je izvor.

Artjomovsk se nalazi severno od Gorlovke. Ovo je važno transportno čvorište za snabdevanje ukrajinske grupe u Donbasu. Već dugi niz meseci vode se žestoke borbe van grada.

Kako je u sredu saopšteno u Ministarstvu odbrane, jurišni odredi nastavljaju sa oslobađanjem severozapadne i zapadne periferije Artjomovska. Pomažu im jedinice Vazdušno-desantnih snaga koje sputavaju dejstva neprijatelja na bokovima.

 

Oružane snage Ukrajine izvršile su udare na Aleksandrovku, Gorlovku, Golmovski i Donjeck

Ukrajinske trupe granatirale su Aleksandrovku, Gorlovku, Golmovski i Donjeck, ispalivši 12 granata kalibra 152 mm i devet 155 mm, saopštilo je predstavništvo Donjecke Narodne Republike pri Zajedničkom centru za kontrolu i koordinaciju pitanja ratnih zločina Ukrajine (ZCCC).

- Zabeležena je vatra sa strane VFU (oružane formacije Ukrajine – prim. aut.) u pravcu: 4.10 – naselje Maksimiljanovka – naselje Aleksandrovka: ispaljene su četiri granate kalibra 155 mm. .. 6.10 – naselje Iljinka – grad Donjeck (Petrovski okrug): ispaljeno je pet granata kalibra 155 mm - navodi se u Telegram kanalu odeljenja.

Agencija je u 6.05 po moskovskom vremenu snimila granatiranje Nikitovskog okruga Gorlovka, ukrajinske trupe su ispalile šest granata kalibra 152 mm. Misija je takođe izvestila da su ukrajinske trupe u 6.10 po moskovskom vremenu ispalile šest granata kalibra 152 mm na Golmovskog.

Petrovski okrug Donjecka nalazi se na zapadnoj periferiji administrativnog centra DNR, ovo je najudaljeniji deo grada od centra. Od 2014. godine, kada je DNR proglasila nezavisnost od Kijeva, oblast, počevši od linije kontakta izvan grada Marinka, redovno je granatirala ukrajinske snage bezbednosti.

Artiljeriju kalibra 155 mm koriste zemlje NATO. Sjedinjene Države su isporučile Ukrajini dalekometne haubice M777 kalibra 155 mm, ukrajinske trupe ih aktivno koriste za granatiranje gradova Donjecke i Luganske Narodne Republike. Takođe, ukrajinske trupe su snabdevene nemačkim samohodnim topovima PzH 2000, poljskim samohodnim topovima Krab i francuskim samohodnim topovima CAESAR sa granatama ovog kalibra.

 

Ukrajinske trupe granatirale Jasinovatu u DNR

Ukrajinske trupe granatirale su Jasinovatu, ispalivši pet granata kalibra 152 mm, saopštilo je predstavništvo Donjecke Narodne Republike u Zajedničkom centru za kontrolu i koordinaciju pitanja u vezi sa ratnim zločinima Ukrajine (ZCCC).

- Posle 00.00 zabeleženo je granatiranje sa strane Oružanih snaga Ukrajine u pravcu: 1.50 (poklapa se sa moskovskim vremenom) – naselje Lastočkino – naselje Jasinovataja: pet granata sa ispaljeno je kalibar 152 milimetra - kaže se na Telegram kanalu.

 

BONUS VIDEO: DRONOVI IZNAD KREMLjA - Snimak neutralisanja jedne od dve letelice iznad Putinove rezidencije

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

NEMAČKA koja je glavni sponzor sarajevske „Rezolucije o Srebrenici“ pokušava da progura taj cinični istorijski falsifikat kroz Generalnu skupštinu UN u vreme jedne tragične godišnjice, oslobođenja koncentracionog logora Dahau, nespornog svedočanstva o najvećem genocidnom programu u istoriji čovečanstva čiji je autor – Nemačka.

28. 04. 2024. u 07:00

Komentari (11)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!