PRIGOŽIN TVRDI: Kontraofanziva Ukrajine već počela, aktivna faza narednih dana

Tanjug

03. 05. 2023. u 15:50

JEVGENIJ Prigožin, vođa privatne ruske vojne grupe Vagner, izjavio je danas da veruje da je kontraofanziva Ukrajine već počela i da njegove snage primećuju pojačanu aktivnost duž fronta.

ПРИГОЖИН ТВРДИ: Контраофанзива Украјине већ почела, активна фаза наредних дана

Foto printskrin pres sluzba kompanije konkord

U saopštenju koje je njegova pres-služba objavila na Telegramu, Prigožin je rekao da će "aktivna faza" kontraofanzive početi narednih dana, preneo je Rojters.

Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski najavio je ranije danas da će Kijev uskoro pokrenuti kontraofanzivu protiv ruskih snaga i poručio da je uveren da će Zapad posle toga isporučiti Ukrajini moderne borbene avione.

Zelenski je na konferenciji za novinare u Finskoj, najnovijoj članici NATO-a, u koju je danas doputovao, rekao da je jedan od razloga što je došao u tu zemlju to što Ukrajina želi da postane punopravna članica te vojne alijansa.

Portparol ukrajinskog predsednika rekao je da će današnji razgovori Zelenskog sa nordijskim liderima u Finskoj biti usredsređeni na jačanje vojnih sposobnosti Kijeva i traženje konkretnih koraka kako bi se Ukrajina približila članstvu u NATO-u. 

BONUS VIDEO:

NA NEBU I POD VODOM: Snimci vežbi ruske Nacionalne garde

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu