BIVŠI IZVRŠNI DIREKTOR TVITERA POVUKAO PODRŠKU MASKU Dorsi: "Sve je otišlo ka dole"

Đ.G.

02. 05. 2023. u 20:12 >> 20:38

BIVŠI izvršni direktor Tvitera Džek Dorsi povukao je u subotu svoju raniju podršku Ilonu Masku kao pravom izboru koji treba da vodi kompaniju, govoreći protiv milijardera koji je poslednjih šest meseci vodio Tviter kroz niz kriza koje su uglavnom sami izazvali.

БИВШИ ИЗВРШНИ ДИРЕКТОР ТВИТЕРА ПОВУКАО ПОДРШКУ МАСКУ Дорси: Све је отишло ка доле

Foto: Profimedia

Upitan o Bluskiju, Dorsijevom novom društvenom medijskom poduhvatu sličnom Tviteru, da li veruje da je Mask najbolji mogući upravitelj Tvitera, Dorsi je rekao: "Ne."

Dorsi je dodao da je Mask „trebao da odustane” od kupovine Tvitera za 44 milijarde dolara, i okrivio Tviterov odbor unatrag što je pokušao da primora Maska da ispuni dogovor uprkos Maskovim pokušajima da odustane od kupovine prošle godine.

- Sve je otišlo na dole - rekao je Dorsi.

- Ali to se dogodilo i sve što sada možemo da uradimo je da izgradimo nešto da izbegnemo da se to ikada više desi.

Tviter, koji je otpustio veći deo svog tima za odnose s javnošću pod Maskom, nije odmah odgovorio na zahtev za komentar.

Za vreme Maska, Tviter je srezao većinu svog osoblja, trpeo je česte prekide usluga i napravio niz kontroverznih promena u svojim politikama i funkcijama, uključujući nedavnu odluku da se uklone plavi čekovi od VIP korisnika koji ne plaćaju da budu verifikovani.

Dorsijeva razmišljanja, iznesena u objavama Bluskija koje je pregledao Si-En-En, ističu rastuće razočaranje osnivača Tvitera u Maska. Oni takođe dolaze nakon brojnih razmena poslednjih meseci u kojima je Dorsi javno doveo u pitanje neke od Maskovih odluka.

Pre godinu dana, Dorsi je brzo hvalio Maska. Kada je Maskov ugovor o kupovini Tvitera prvi put objavljen, Dorsi je rekao da Tviter mora da bude u vlasništvu jedne osobe ili kompanije i doda da je „Elon jedinstveno rešenje u koje verujem“.

- Verujem u njegovu misiju da proširi svetlost svesti - izjavio je tada Dorsi.

Dorsi je takođe preneo svojih više od 18 miliona akcija Tvitera (otprilike 2,4% udela) u novu kompaniju u vlasništvu Maska kao ulagač kapitala, umesto da primi isplatu u gotovini, prema prijavi hartija od vrednosti nakon što je posao završen.

Sada, međutim, izgleda da Dorsi veruje da je Mask bio nesavršen izbor. Suočen sa kritikama drugih korisnika Bluskija da je Tviter mogao da krene u drugom pravcu, Dorsi je tvrdio da ništa ne sprečava nekog drugog da nadmaši Maska.

- Ako je Ilon ili bilo ko želeo da kupi kompaniju, sve što su morali da urade je da navedu cenu za koju je odbor smatrao da je bolja od one koju bi kompanija mogla da uradi samostalno - rekao je on. - Ovo važi za svako javno preduzeće.

Upitan da li oseća ikakvu odgovornost za ulogu koju je igrao u transakciji, Dorsi, koji je u to vreme bio u upravnom odboru Tvitera, rekao je da on nije jedina osoba koja je ovlastila posao i da je Tviterova „jedina alternativa“ Masku bila akvizicija od strane „hedž fondova i aktivista sa Volstrita“.

- Kompanija nikada ne bi opstala kao javna kompanija - tvrdi Dorsi, dodajući: „Voleo bih da je drugačije“, ali da neke Tviterove inicijative za prihode pre Maskovog preuzimanja „ne bi bile važne s obzirom na zaokret tržišta“.

(CNN)

BONUS VIDEO: 

NOVA KUNG-FU ZVEZDA - Kineskinja Hui Jang prikazuje svoju veštinu i snagu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

POGINUO MUŠKARAC: Automobilom se zakucao u ogradu Bele kuće, tajna služba hitno pokrenula istragu (VIDEO)