PAPA FRANJA: Vatikan je uključen u tajnu mirovnu misiju za mir u Ukrajini

Tanjug

30. 04. 2023. u 22:55

VATIKAN je uključen u tajnu mirovnu misiju u Ukrajini, u pokušaju da se okonča sukob između Ukrajine i Rusije, rekao je danas papa Franja.

ПАПА ФРАЊА: Ватикан је укључен у тајну мировну мисију за мир у Украјини

FOTO: AP/Tanjug

-Voljan sam da uradim sve što treba da se uradi. Postoji misija koja je u toku, ali nije javna. Kada bude vreme, otkriću je, rekao je papa novinarima tokom povratka iz Mađarske u Italiju, preneo je Rojters.

On je dodao da smatra da se do mira uvek dolazi otvorenim kanalima.

-Nikada nećete dobiti mir ako zatvorite sve kanale. Ovo nije lako. Razgovarao sam sa premijerom Mađarske Viktorom Orbanom o Ukrajini i sa mitropolitom Hilarionom, predstavnikom ruske pravoslavne crkve u Budimpešti. Tokom tih razgovora, nije bilo reči o Crvenkapici. Pričali smo o svemu. Svi su zainteresovani da se nađe put do mira, rekao je papa.

Papa, koji je izgledao zdravo tokom putovanja u Mađarsku, govorio je o vremenu dok je bio hospitalizovan krajem marta zbog, kako je tada Vatikan saopštio, bronhitisa.

Rekao je da je osetio jak bol 29. marta u plućima i da je pokušao da zaspi, ali nije mogao.

-Nisam se onesvestio, ali sam imao visoku temperaturu i doktor me je u 3.00 ujutro odmah odveo u bolnicu. Bila je u pitanju jaka i akutna upala donjeg dela pluća. Hvala bogu da mogu da pričam o tome. Telo je dobro reagovalo na lečenje, dodao je papa, koji je izašao iz rimske bolnice 1. aprila.

BONUS VIDEO - BRODOVI, AVIONI, HELIKOPTERI, PROJEKTILI: Pogledajte snimke tokom provere Pacifičke flote Rusije

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna