RUSKI OKLOPNJACI JURIŠAJU NA "GRAD DUHOVA": Svi gledaju u Bahmut, ali za ovaj grad u Donbasu se vode podjednako krvave borbe

Novosti online

10. 04. 2023. u 10:32

RUSKA vojska je protekle nedelje pojačala napade oklopnih jedinica na Marinku, 20 kilometara jugozapadno od Donjecka, izvestilo je britansko Ministarstvo odbrane.

РУСКИ ОКЛОПЊАЦИ ЈУРИШАЈУ НА ГРАД ДУХОВА: Сви гледају у Бахмут, али за овај град у Донбасу се воде подједнако крваве борбе

Foto: Profimedia/Ilustracija

U Marinki, koja je većim delom uništena tokom borbenih dejstava, nema civila od novembra prošle godine, piše Kijev Indipendent.

Marinka se nalazi na prilazima Donjecku i strateški važnom putu H15, koji povezuje taj grad i Zaporožje.

- Rusija je dala visok prioritet operacijama u širem sektoru Donjecka, uključujući oblasti Marinke i Avdejevke, trošeći značajne resurse za minimalnu dobit - tvrde iz britanskog ministarstva.

Portparol ukrajinske vojske Aleksej Dmitraškovski rekao je 9. aprila da se ruska vojska poslednjih dana suočila sa "kolosalnim gubicima" u blizini Avdejevke i Marinke, navodno gubeći tamo oko dve čete, ili do 400 vojnika, svakog dana.

Sredinom marta Rusija je ostvarila primetne uspehe oko Avdejevke, a Dmitrašovski je tada upozorio da bi grad mogao da postane "drugi Bahmut". 

BONUS VIDEO: POGLEDAJTE ISPALjIVANjE "MOSKIT" KRSTAREĆE RAKETE - Vežbe ruske Pacifičke flote u Japanskom moru

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

POGINUO MUŠKARAC: Automobilom se zakucao u ogradu Bele kuće, tajna služba hitno pokrenula istragu (VIDEO)