CRNE SLUTNJE IPAK ISTINITE: Berluskoni zbog leukemije započeo hemoterapiju

Đ.G.

06. 04. 2023. u 13:56

BIVŠI premijer Italije Silvio Berluskoni, koji je prethodnog dana hospitalizovan, započeo je tretman hemoterapije za borbu protiv leukemije, piše list Korijere dela sera.

ЦРНЕ СЛУТЊЕ ИПАК ИСТИНИТЕ: Берлускони због леукемије започео хемотерапију

Foto: AP

Ranije je milansko izdanje pisalo da je razlog hospitalizacije 86-godišnjeg političara u bolnici San Rafaele upala pluća, koja se razvila na pozadini leukemije. Prema aktuelnom izveštaju, Berluskoni je započeo hemoterapiju, prvu dozu leka koju je primio u sredu nakon hospitalizacije.

U sredu su lokalni mediji javili da je Berluskoni ponovo primljen u bolnicu San Rafaele zbog problema sa kardiovaskularnim sistemom. Prema ovim informacijama hospitalizovan je zbog „teškoće sa disanjem” povezanih sa recidivom upale pluća. Ovu verziju potvrdio je i potpredsednik vlade, nacionalni koordinator partije Napred Italija Antonio Tajani, koji je novinarima rekao da je hospitalizacija posledica „nerešenog problema infekcije”. Rekao je i da je Berluskoni pri svesti i da priča.

Berluskonijevo zdravlje prati medicinski tim koji predvodi njegov lični lekar, profesor Alberto Zangriljo. U ovom trenutku, prenosi Korijere, sa Berluskonijem su njegov brat Paolo, dvoje od petoro njegove dece, kao i 33-godišnja devojka Marta Fašina.

Tajani je u četvrtak ujutro rekao da Berluskoni razgovara telefonom sa partijskim drugovima i da su "krvna pitanja" normalna za ljude godina bivšeg premijera.

Poslednjih godina Berluskoni se više puta lečio u bolnici San Rafaele. On je 2016. godine podvrgnut operaciji na otvorenom srcu posle bolesti izazvane aortalnom insuficijencijom. Tada je Zangrilo rekao da je bivši premijer „rizikovao da umre“. 2019. godine je hospitalizovan zbog akutne bubrežne kolike. U septembru 2020, političar je pretrpeo kovid i bilateralnu upalu pluća. Januara 2022. primljen je u bolnicu sa infekcijom urinarnog trakta.

(Corriere della Sera)

BONUS VIDEO: EVAKUISANO ČITAVO MESTO - U Minesoti iz šina iskliznuli vagoni teretnog voza

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati