KAKO JE IZGLEDALO ČITANJE OPTUŽNICE: Tužilaštvo i advokati u klinču

P. Z. S. / CNN.com

04. 04. 2023. u 22:28

BIVŠI predsednik SAD Donald Tramp je danas uhapšen i priveden na saslušanje u sud na Menhetnu.

КАКО ЈЕ ИЗГЛЕДАЛО ЧИТАЊЕ ОПТУЖНИЦЕ: Тужилаштво и адвокати у клинчу

Foto Tanjug/AP


Dopisnica CNN-a Kara Skenel opisala je kako je danas bilo u sudnici, uključujući i to da su tužioci sudiji predali paket postova bivšeg predsednika Donalda Trampa na društvenim mrežama.

Tužioci su rekli da Tramp svojim "neodgovornim" objavama na društvenim mrežama preti gradu, pravosudnom sistemu, sudovima i kancelariji okružnog tužioca, posebno navodeći Trampovo deljenje članka koji prikazuje njegovu fotografiju sa bejzbol palicom.

Trampovi advokati su odgovorili da Tramp ima prava na Prvi amandman i rekli da Tramp izražava svoju frustraciju zbog navodnih nezakonitih curenja informacija iz kancelarije okružnog tužioca. Trampovi advokati su takođe tvrdili da Trampovi postovi na društvenim mrežama nisu preteći.

Sudija Huan Merčan je priznao Trampovo pravo na slobodu govora, ali je upozorio obe strane da rečima ili delima ne podstiču nasilje ili građanske nemire.

Merčan je rekao da bi morao da ih bolje pogleda ako mu se pokaže više postova na društvenim mrežama.

Nijedna strana nije podnela zahtev za gag nalog, a Merčan je rekao da još nisu ni blizu potrebe za njim.

On im je savetovao da „spuste loptu“ i „posebno govoreći bivšem predsedniku Trampu, da ne daju bilo kakve izjave koje bi podstakle bilo kakvo nasilje ili pretnje bilo kojim zvaničnicima“, navodi Skenel.

Čitanje optužnice je trajalao oko 45 minuta, rekla je Skenel. Unutar sobe, „bilo je tiho kao u grobu“.

Tramp je govorio samo nekoliko puta kada se izjasnio da nije kriv.

-Tužioci su rekli da je ovo deo zavere koja je počela 2015. i uključuje isplatu najmanje 130.000 dolara Stormi Denijels, rekla je ona.

-U sklopu optužbi, tužioci su rekli da je ovo bio deo napora da se promoviše njegova kandidatura zakopavanjem negativnih priča uoči izbora. A sada nemamo sve dodatne detalje o tome šta bi još moglo biti uključeno u ovo, ali tako su to izneli na sudu, preneo je Skenel.

U sudnici je bilo oko 60 novinara, ali im nije bilo dozvoljeno da imaju nikakve elektronske uređaje.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu