VAŠINGTON SABOTIRA MOSKVU? "SAD i njihovi vazali čine sve da bi postigli međunarodnu izolaciju Rusije"

Novosti online

04. 04. 2023. u 10:16

SAD pokušavaju da spreče održavanje samita Rusija-Afrika koji je planiran za kraj jula i odvraćaju afričke zemlje od učešća u njemu, izjavio je ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov za list „Argumenti i fakti“.

ВАШИНГТОН САБОТИРА МОСКВУ? САД и њихови вазали чине све да би постигли међународну изолацију Русије

Foto: EPA

- SAD i njihovi vazali čine sve što mogu kako bi postigli međunarodnu izolaciju Rusije. Konkretno, pokušavaju da spreče održavanje drugog samita Rusija-Afrika koji je planiran za kraj jula u Sankt Peterburgu i da odvrate naše afričke prijatelje od učešća - rekao je Lavrov.

Ministar je ukazao na to da se smanjuje broj zemalja koje su spremne da žrtvuju „ključne interese radi Vašingtona i njegovih poslušnika, da vade kestenje iz vatre za bivše kolonijalne metropole“.

- Zbog toga će se nastaviti pokušaji da se spreči naša saradnja sa državama Globalnog Juga i Istoka, ali njihov uspeh je daleko od zagarantovanog - poručio je Lavrov.

Drugi samit i ekonomski forum Rusija-Afrika planirani su za 26-29. jul u Sankt Peterburgu. Događaj je prvi put održan od 22. do 24. oktobra 2019. godine u Sočiju pod motom „Za mir, bezbednost i razvoj“.

(Sputnjik)

BONUS VIDEO: POGLEDAJTE ISPALjIVANjE "MOSKIT" KRSTAREĆE RAKETE: Vežbe ruske Pacifičke flote u Japanskom moru

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri