ZAHAROVA ČESTITALA ZELENSKOM PRVI APRIL: "Čestitam vam "profesionalni praznik" koji se kod vas obeležava progonom pravoslavaca"

Đ.G.

01. 04. 2023. u 15:09

ZVANIČNA predstavnica ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova čestitala je ukrajinskom predsedniku Volodimiru Zelenskom „profesionalni praznik“ i rekla da se sada 1. april u njegovoj zemlji obeležava progonom pravoslavaca.

ЗАХАРОВА ЧЕСТИТАЛА ЗЕЛЕНСКОМ ПРВИ АПРИЛ: Честитам вам професионални празник који се код вас обележава прогоном православаца

Foto: Depositphotos/Printscreen

Prema rečima diplomate, ranije se Prvi april u Ukrajini obeležavao „odeskim humorom“, a sada hapšenjima predstavnika Ukrajinske pravoslavne crkve i progonom vernika.

- Zelenski na svom profesionalnom prazniku - objavila je Zaharova objavu objavljenu na Telegram kanalu Ministarstva spoljnih poslova Rusije .

Ranije se saznalo da je mitropolit Pavle optužen za sumnju po dva člana Krivičnog zakonika Ukrajine: „Podsticanje međureligijske mržnje“ i „opravdanje oružane agresije Ruske Federacije “.

Ukrajinska pravoslavna crkva saopštila je da je to zbog izjava mitropolita u vezi sa raskolničkom pravoslavnom crkvom Ukrajine i Carigradskom patrijaršijom i zbog nespremnosti da napusti Kijevo-pečersku lavru, prenela je Gazeta.

BONUS VIDEO: EVAKUISANO ČITAVO MESTO - U Minesoti iz šina iskliznuli vagoni teretnog voza

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri