ŠEF RUSKIH OBAVEŠTAJACA O OBARANJU AMERIČKOG DRONA: Otkrio šta je cilj letova iznad Crnog mora - "Do detalja znamo sve"

Novosti online

15. 03. 2023. u 13:13

RUSIJA do detalja zna i razume ciljeve obaveštajnih aktivnosti SAD u Crnom moru, rekao je direktor Ruske spoljne obaveštajne službe Sergej Nariškin.

ШЕФ РУСКИХ ОБАВЕШТАЈАЦА О ОБАРАЊУ АМЕРИЧКОГ ДРОНА: Открио шта је циљ летова изнад Црног мора - До детаља знамо све

Foto: Profimedia/Ilustracija

- Mi do detalja znamo i razumemo koje ciljeve imaju Amerikanci u vezi sa obaveštajnim aktivnostima, upotrebom tehničkih sredstava i pokušavamo da identifikujemo one objekte i teritorije koji su za njih od najvećeg interesa - rekao je Nariškin za TV kanal Rusija 1, komentarišući incident sa američkim dronom.

Ranije je rusko Ministarstvo odbrane saopštilo da je 14. marta ujutru američki dron MK-9 Riper sa isključenim transponderima narušio granice oblasti iznad Crnog mora.

Kako je saopštilo ministarstvo, bespilotna letelica je letela ka ruskoj granici na Krimu, ruski borbeni avioni su podignuti u vazduh da bi identifikovali uljeza.

Usled oštrog manevrisanja, dron je ušao u nekontrolisani let uz gubitak visine i pao u vodu, napominje Ministarstvo odbrane.

Ruski lovci, prema vojnom resoru, nisu stupili u kontakt sa MK-9, nisu koristili naoružanje i bezbedno su se vratili na svoj matični aerodrom.

Prema simulaciji koju je objavila američka televizija Si-Bi-Es, ruski avion je pokušao da proleti ispod drona, i ispuštao je gorivo kako bi američka letelica uletela u "oblak". Potom je ruski avion naglo podigao nos i udario dron, zbog čega se letelica srušila.

BONUS VIDEO: SEVERNA KOREJA LANSIRALA DVE BALISTIČKE RAKETE - Odgovor na manevre SAD i Južne Koreje (fotografije)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

AMERIKANCI ODLUČILI: Povlače 1.000 vojnika iz ove zemlje