"DRONOVI PRIKUPLJAJU OBAVEŠTAJNE PODATKE ZA NAPADE NA RUSIJU" Antonov: Kako bi američka vojska reagovala da se dron pojavio blizu NJujorka

Tanjug

15. 03. 2023. u 06:49

AMBASADOR Rusije u SAD Anatolij Antonov izjavio je, povodom pada američkog drona MQ-9 nakon sudara sa ruskim borbenim avionom Su-27 iznad Crnog mora, da američki dronovi prikupljaju obaveštajne podatke koje Kijev koristi za napade na rusku teritoriju i vojsku.

ДРОНОВИ ПРИКУПЉАЈУ ОБАВЕШТАЈНЕ ПОДАТКЕ ЗА НАПАДЕ НА РУСИЈУ Антонов: Како би америчка војска реаговала да се дрон појавио близу Њујорка

Foto: EPA

 - Neprihvatljive aktivnosti američke vojske blizu naših granica su razlog za brigu. Dobro znamo za šta se koriste ovi dronovi - navedeno je u saopštenju Antonova, prenosi TASS.

 - Postavimo retoričko pitanje: kako bi američka vojska i mornarica reagovale da se ruski dron pojavio, na primer, blizu Njujorka ili San Franciska - naveo je Antonov.

Ruski ambasador u Vašingtonu je dodao da je siguran da bi SAD u tom slučaju reagovale "beskompromisno" i da ne bi dozvolile narušavanje svog vazdušnog prostora ili teritorijalnih voda.

Antonov, koji je pozvan u Stejt department nakon što je američki dron pao u Crno more zbog sudara sa ruskim borbenim avionom, rekao je da je imao „konstruktivan“ razgovor sa pomoćnicom državnog sekretara za evropska i evroazijska pitanja Karen Donfrid, prenose RIA Novosti.

 - Ne želimo nikakvu konfrontaciju između SAD i Rusije. Rusija insistira na izgradnji pragmatičnih odnosa sa SAD koji bi odgovarali interesima naroda obe zemlje i ne traži sukob sa Vašingtonom - rekao je Antonov.

BONUS VIDEO - RUSKI LOVCI-BOMBARDERI PONOVO NA ZADACIMA: Snimci borbenih aktivnosti posada u avionima Su-25

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri