RUSIJA UPOZORAVA NATO: Isporuka borbenih aviona Kijevu značiće direktno uključivanje u ukrajinski sukob

Novosti online

10. 03. 2023. u 09:08

ZAMENIK stalnog predstavnika Rusije pri UN Dmitrij Poljanski upozorio je zemlje NATO-a da će isporuka borbenih aviona Ukrajini značiti direktnu umešanost tih država u sukob u Ukrajini.

РУСИЈА УПОЗОРАВА НАТО: Испорука борбених авиона Кијеву значиће директно укључивање у украјински сукоб

Foto: AP

- Mnogo je naznaka da Zapad ne želi da prihvati realnost, oni žele eskalaciju situacije, hoće da šalju sve više oružja. Sada je doneta odluka o slanju tenkova što, naravno, neće izmeniti situaciju na bojnom polju. Zatim neki govore o mogućnosti isporuke aviona Kijevu. Ne znam u kojoj meri je to realno - rekao je Poljanski u intervjuu novinaru Džeksonu Hinklu.

Kako je dodao, avioni će podrazumevati „mnogo stvari, a to može predviđati direktno uključivanje zemalja NATO-a po pitanju tehničkog održavanja i aerodroma jer u Ukrajini nema tako mnogo aerodroma koji su pogodni za to“.

- Zamislite da ti avioni poleću u Poljskoj, ulaze u ukrajinski vazdušni prostor, a zatim se vraćaju u Poljsku na održavanje. Hoće li u tom slučaju Poljska biti umešana? Mislim – da. To je direktno učešće. Dakle, mnogo pitanja i premalo razmišljanja na Zapadu - rekao je Poljanski.

Po njegovim rečima, ukrajinski režim bi bio veoma zainteresovan za direktno uključivanje NATO-a u sukob „jer je to jedina šansa za režim Vladimira Zelenskog da preživi“.

- Postoji niz političara u SAD, u Evropi koji govore 'treba da pošaljemo vojsku, da treba da ratujemo'. Shvatate li šta znači početak trećeg svetskog rata jer govorimo o pokušaju da se pobedi nuklearna država - konstatovao je Poljanski.

(Sputnjik)

BONUS VIDEO: RUSKI TENKOVI T-90M DEJSTVUJU U DONBASU: Pogledajte snimke Ministarstva odbrane Rusije

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024