AMERIKANCI HOĆE DA RAZBUKTE GRAĐANSKI RAT: Lukašenkovo upozorenje - "Demokratija i ljudska prava, sve su to gluposti"

Novosti online

27. 02. 2023. u 22:00

BELORUSKI predsednik Aleksandar Lukašenko rekao je da SAD eskaliraju situaciju sa položajem Ujgura u Kini kako bi rasplamsale građanski rat i oslabile Kinu.

АМЕРИКАНЦИ ХОЋЕ ДА РАЗБУКТЕ ГРАЂАНСКИ РАТ: Лукашенково упозорење - Демократија и људска права, све су то глупости

Foto: Profimedia/Ilustracija

- Forsiranje situacije da nema ljudskih prava... Pa će doći Amerikanci i uspostaviće "demokratiju" Ujgurima i pomoći po pitanju ljudskih prava... Sve su to gluposti. Samo Kina može svim narodima na svojoj teritoriji obezbediti pravo da žive i postoje. Samo Kina svojom moći i politikom može da obezbedi normalnu egzistenciju ovih naroda. Amerikanci samo žele da kroz ovu priču uđu, u ovom slučaju, u Kinu i razbukte građanski rat. Potrebno im je da oslabe Kinu - rekao je Lukašenko u intervjuu kineskim medijima.

On je dodao da Amerikanci traže različite načine i tačke na kojima mogu da pritiskaju i kontrolišu pojedine države.

- I ne samo države, već čitave regione - primetio je Lukašenko.

Međutim, prema rečima predsednika Belorusije, svet se promenio i danas čak ni SAD ne mogu da vode rat na svim frontovima.

- Zbog toga treba da pregovaramo. Svugde treba da pregovaramo. Japan, Koreja, Kina, Rusija, Indija, druge zemlje imaju svoje interese. I Afrika koja se razvija, i oni imaju svoje interese. Velike zemlje treba da uvaže te interese, a ne da vode politiku neokolonijalizma, kao što pokušava da radi Zapad u Africi. Svet treba da se razvija samo u tom pravcu - naglasio je Lukašenko.

On je rekao da "ceo svet, računa na to da će Kina uspeti da izbalansira trenutnu situaciju i da će kroz to nastati multipolarni svet, čemu Kina i druge zemlje, nezavisne, suverene zemlje, teže".

BONUS VIDEO: VATRA SA "ADMIRALA GORŠKOVA" - Ruska fregata ispaljuje projektile tokom vežbi u Indijskom okeanu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!