POLJSKA ZATVORILA GRANICU: Nema prolaza beloruskim kamionima

P. Z. S. / ria.ru

21. 02. 2023. u 20:54

POLjSKA zatvara i poslednji granični prelaz za kretanje kamiona registrovanih u Belorusiji.

ПОЉСКА ЗАТВОРИЛА ГРАНИЦУ: Нема пролаза белоруским камионима

Foto:Tanjug


Zvanična Varšava je saopštila da je takva odluka doneta kao odgovor na akcije beloruske strane u odnosu na poljske prevoznike. Od 18. februara, odlukom beloruskih vlasti, kamioni registrovani u Poljskoj ulaze u Belorusiju samo preko poljsko-beloruske granice.
To se dogodilo nakon što je prošle nedelje, na inicijativu poljskih vlasti, zatvoren poljsko-beloruski punkt Bobrovniki.

U saopštenju Ministarstva unutrašnjih poslova i administracije Poljske se kaže da je „u vezi sa ograničenjima koja su beloruske vlasti uvele poljskim prevoznicima u vezi sa mogućnošću prelaska granice na belorusko-litvanskom i belorusko-letonskom graničnim prelazima, ministar Mariuš Kaminski je odlučio da ograniči kretanje beloruskih kamiona na graničnom prelazu Kukuriki-Kozloviči“.

-Obustava saobraćaja će biti na snazi od 21. februara 2023. od 19.00 (21.00 moskovsko vreme) dok beloruske vlasti ne ukinu ograničenja za poljske prevoznike, napominje Ministarstvo unutrašnjih poslova.

Istovremeno, poljska strana napominje da putnici, kao i do sada, mogu da se kreću preko graničnog prelaza u Terespolju. „Ograničenje se ne odnosi na putnički saobraćaj na graničnom prelazu u Terespolju“, navodi se u saopštenju.

Zauzvrat, poljska granična straža je saopštila da će u zemlji biti dozvoljeni samo kamioni registrovani u Poljskoj, kao i u zemljama Evropskog ekonomskog prostora, Evropskog udruženja za slobodnu trgovinu i Švajcarskoj.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

LETOVANJE OD 380 EVRA: Hit ponuda - avionom na 8, 11 ili 12 dana na ovoj destinaciji (FOTO)