ĐORĐA MELONI NEĆE PREGOVORE: Anarhisti prete, napeto u Italiji (VIDEO)

Milica Ostojić - dopisnik iz Rima

06. 02. 2023. u 14:25

ANARHISTI prete da će okupirati brojna mesta državnih institucija u Rimu u znak protesta zbog njihovog lidera Alfreda Kospita osuđenog na 20 godina robije, a koji se nalazi u tvrdom zatvoru "41 bis" u Milanu i štrajkuje glađu 110 dana, a sa namerom da primoraju državu da ukine takav zatvor.

ЂОРЂА МЕЛОНИ НЕЋЕ ПРЕГОВОРЕ: Анархисти прете, напето у Италији (ВИДЕО)

FOTO: Tanjug/AP

Italijanska premijerka Đorđa Meloni jasna je: ne pregovara se sa mafijom i sa onima koji prete državi. Na istoj liniji je i potpredsednik Vlade Mateo Salvini koji kaže da nema nameru da sedne za isti sto i pregovara sa onima koji bacaju Molotovljeve bombe na karabinijere. 

Iako je doneta odluka da će Kasacioni sud 24. februara zasedati da potvrdi ili ne odluku o daljem izdržavanju kazne anarhiste u takvom zatvoru. On je počinio više krivičnih dela i osuđen je 2014. godine, a od maja 2022. prebačen je u tvrdi zatvor zbog onoga što je iz prethodnog zatvora najavljivao. Razlog što je započeo štrajk glađu jeste u uverenju da će tako moći da uceni državu. A u razgovoru sa braćom koja su ga posetila u zatvorskoj bolnici, iako mršaviji za 40 kilograma, otkriva svoj cilj:

- Štrajk glađu me čini slavnim.

Njegovi sledbenici su najavili da će napasti kasarne, policijske komesarijate, univerzitete, velike firme, stvarati pravi pakao sve do odluke Kasacionog suda kako se nadaju da će njihovog lidera prebaciti u neki lakši zatvor gde bi mogli da ostvaruju komunikaciju sa njim. 

Već se od pre nekoliko dana počelo sa paljevinom automobila, kontejnera, bacanjem ručnih zapaljivih naprava na parkinzima automobila policijskih komesarijata, oštećene su neke banke, tako je policija pojačala obezbeđenja na brojnim tzv. osetljivim mestima kao što su zgrade sudova, Direkcija za antimafiju, Ministarstvo pravosuđa, MUP...

Kakve su namere anarhista i njihovog lidera Kospita potvrđuje i fraza iz prisluškivanog razgovora pre prebacivanja u tvrdi zatvor, dok je izlazio na kratku zatvorsku šetnju, a iz kontakta sa jednim mafijašom "Kamore" iz Kampanije:

- Demontiranje tvrdog zatvora služi i vama i nama.

Država nema apsolutnu nameru da demontira takav tip zatvora jer se u njima nalazi 728 najokorelijih mafijaša iz raznih klanova, kao i terorista.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

MEDIJI TVRDE: Netanjahu odgovorio Berbokovoj - Mi nismo nacisti, u Gazi nema gladi