MASK SE POJAVIO SUĐENJU: Vlasnik kompanije Tesla došao na bitno ročište za firmu

Tanjug

03. 02. 2023. u 20:53

IZVRŠNI direktor kompanija Tesla i Tviter Ilon Mask danas je neočekivano prisustvovao ročištu na suđenju koje je vezano za njegovu objavu na Tviteru iz 2018. godine, kada je prema optužnici doveo u zabludu deoničare kompanije Tesla i izazvao im finansijske gubitke.

МАСК СЕ ПОЈАВИО СУЂЕЊУ: Власник компаније Тесла дошао на битно рочиште за фирму

Foto AP

Mask nije bio u obavezi da se pojavi na današnjem ročištu, a njegovo prisustvo je znak da je za njega završna presuda u ovom slučaju važna, prenosi AP.

Ilon Mask je 7. avgusta 2018. godine objavio tvit: "Razmišljam o tome da Teslu uzmem za 420 dolara. Finansiranje osigurano“, pre

Prema tužbi ova objava je izazvala ogromne finasijske gubitke deoničara Tesle, koji su se rukovodili Maskovim tvitom, prenosi AP.

Mask je u januaru svedočio pred sudom, tvrdeći da "nije imao zle namere" i da je želeo da učini pravu star za sve deoničare.

Prema sopstvenim rečima, Mask je verovao da je obezbedio finansiranje iz fonda iz Saudijske Arabije, prenosi Si-En-En.

Ako kalifornijska porota proglasi Maska odgovornim za finansijske gubitke deoničara, moguće je da će Mask i Tesla morati da isplate astronomsku sumu kao odštetu, prenose agencije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

BUGARSKI POLITIČAR ZA PREGOVORE KIJEVA I MOSKVE: Američki jastrebovi žele da popune ljudstvo u Ukrajini na račun Istočne Evrope