TURSKI SUD DONEO ODLUKU: Zbog terorističke propagande osuđena predsednica zdravstvenog sindikata

Tanjug

11. 01. 2023. u 14:53

TURSKI sud osudio je danas predsednicu Turskog zdravstvenog sindikata (TTB) Sebnem Korur Finčanči na dve godina i osam meseci zatvora zbog terorističke propagande, ali dodao i da je puštena iz pritvora, saopštili su aktivisti za ljudska prava.

ТУРСКИ СУД ДОНЕО ОДЛУКУ: Због терористичке пропаганде осуђена председница здравственог синдиката

FOTO: Tanjug/AP

Stokholmski centar za slobodu pojašnjava da osobe osuđene u Turskoj na manje od pet godina zatvora retko kada služe kaznu, prenosi Rojters.

Sebnem Korur Finčanči, poznata aktivistkinja za ljudska prava, uhapšena je u oktobru pod optužbom da je širila propagandu terorističke grupe, nakon što je u intervjuu rekla da bi trebalo istražiti navode da je turska vojska koristila hemijsko naoružanje protiv kurdskih militanata u severnom Iraku.

Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan je u to vreme negirao optužbe medija o korišćenju hemijskog oružja i rekao da će se preduzeti krivične mere protiv svakoga ko iznese ovakve optužbe.

Advokat Finčanči nije bio dostupan za komentar povodom kazne od dve godine i osam meseci zatvora.

Aktivisti za ljudska prava su saopštili da je njeno pritvaranje političko i da je cilj da se ona ućutka.

BONUS VIDEO: NAPRAVIO SEBI MERCEDES: Tinejdžer iz Nigerije uživa u svojoj kreaciji

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024