ZELENSKI SA DUDOM PO POVRATKU IZ SAD: Dvojica lidera sumirali godinu iza njih

Tanjug

22. 12. 2022. u 17:04

UKRAJINSKI predsednik Volodimir Zelenski saopštio je danas da se sastao sa poljskim kolegom Andžejem Dudom tokom povratka kući posle značajne posete Sjedinjenim Državama.

ЗЕЛЕНСКИ СА ДУДОМ ПО ПОВРАТКУ ИЗ САД: Двојица лидера сумирали годину иза њих

Foto: ANDREW KRAVCHENKO / TANJUG/AP

Zelenski je na svom profilu na mreži Telegram napisao da su njih dvojica ''sumirala godinu koja je donela istorijske izazove zbog rata u punom jeku''.

- Razgovarali smo o strateškim planovima za budućnost, bilateralnim odnosima i saradnji na međunarodnom nivou 2023. godine - napisao je Zelenski.

Zelenski je u sredu doputovao u Vašington kako bi razgovarao sa američkim kolegom Džozefom Bajdenom. Zelenski je govorio na zajedničkoj sednici oba doma Kongresa SAD, gde se zahvalio američkim zvaničnicima i narodu na podršci njegovoj zemlji i rekao da će Ukrajina pobediti ''jer smo ujedinjeni. Ukrajina, Amerika i čitav slobodni svet“.

Bajden je rekao da će Sjedinjene Američke Države Ukrajini pomoći sa dodatnih 1,8 milijardi dolara, koje će obuhvatati odbrambeni raketni sistem Patriot i tvrdi da se radi o odbrambenoj pomoći, a ne eskaliranju sukoba.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (2)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!